Emre Olur Yeniden Tutuklandı

Emre Olur Yeniden Tutuklandı

Mahkeme kararıyla tahliye olan Ahmet Emre Olur, başsavcılığın itirazı üzerine yeniden tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, organize suç örgütü liderliği iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in sosyal medya paylaşımlarını yapan ve tahliye olan Ahmet Emre Olur’un yeniden tutuklanması için Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti. Mahkemenin itirazı reddetmesi üzerine Başsavcılık, bir üst mahkeme olan Anadolu 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu.

Başsavcılık itiraz dilekçesinde, Olur’un “silahlı kasten yaralama” ve “örgüt üyeliği” suçlamasıyla Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı, tahliyesinin talep edilmiş olmasına rağmen, Başsavcılık tarafından yeniden değerlendirildiğinde hatalı olduğu sonucuna varıldığı ifade edildi. Olur’un önce kaçtığı ve daha sonra yurt dışından yakalanarak getirildiği belirtilerek, adli kontrolün yetersiz kalacağı vurgulandı.

Ayrıca, davada gizli tanık olarak dinlenen kişinin beyanlarını değiştirmiş ve gizli tanığın tanıklıktan çıkarılmasına sebebiyet verilmiş olduğu, sanığın üyesi olduğu iddia edilen örgütün delilleri karartma ve tanıkları etkileme işlemlerine sebep olduğu belirtildi. Bu nedenlerle sanık Ahmet Emre Olur’un tahliyesine dair kararın itirazen kaldırılmasının kamu adına talep ve arz olduğu ifade edildi.

Ağır Ceza Mahkemesi, Başsavcılığın itirazını değerlendirerek sanık Ahmet Emre Olur’un tahliye kararını kaldırarak tekrar tutuklanmasına hükmetti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Emre Olur Yeniden Tutuklandı