Erdoğan-Putin Görüşmesi için Kremlin’den Açıklama

Erdoğan-Putin Görüşmesi için Kremlin’den Açıklama

Erdoğan-Putin görüşmesi yaklaşırken, Kremlin Sözcüsü Peskov’dan önemli bir açıklama geldi. Peskov, iki liderin yüz yüze bir araya gelmesine ilişkin bir soruya, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vladimir Putin’in yakında görüşeceğine dair bir anlayış mevcut” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlamış ve Eylül ayında yapılacak olan G-20 toplantısı ve BM Genel Kurulu vesilesiyle Putin ile yüz yüze görüşebileceklerini söylemişti. Erdoğan, “Bu işin yüz yüze olması büyük önem arz ediyor ve bu şekilde neticeyi almak çok daha isabetli olacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan ayrıca, Ukrayna ile Rusya arasında devam eden gerilime de değinmiş ve kendisinin arabuluculuğuyla tekrar bir barış görüşmesinin gerçekleşmesini temenni ettiğini belirtmişti. Erdoğan, “Temennim o ki iki liderin burada bizim arabuluculuğumuza eyvallah etmesiyle netice alırız” demişti.

Erdoğan-Putin görüşmesinin ne zaman ve nerede yapılacağı henüz netleşmedi. Ancak iki liderin yakın zamanda bir araya gelerek bu sorunları çözmeye çalışacağı anlaşılıyor. Bu görüşmenin Türkiye-Rusya ilişkilerinde yeni bir sayfa açması umuluyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erdoğan-Putin Görüşmesi için Kremlin’den Açıklama