Eski ABD Başkanı Donald Trump Gözaltında

Eski ABD Başkanı Donald Trump Gözaltında

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2020 başkanlık seçimlerinde Georgia eyaletinde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla açılan davada gözaltına alındı. Trump, dün akşam saatlerinde Fulton İlçe Hapishanesine giderek teslim oldu ve parmak izi verdi. ABD medyasında yer alan haberlere göre, Trump’ın sabıka fotoğrafının da çekildiği bildirildi. Trump, bu dava kapsamında belirlenen 200 bin dolarlık kefalet bedelini ödedikten sonra yaklaşık 20 dakika sonra hapishaneden ayrıldı.

Trump’a yöneltilen 13 suçlama arasında “bir kamu görevlisinin yeminini bozmaya teşvik”, “yalan beyanda bulunmak için komplo kurma” ve “eyaletin yolsuzluk ve şantajla mücadele ile ilgili kanunu ihlal etme” gibi başlıklar bulunuyor. Bu suçlamaların kaynağı ise Trump’ın Georgia Eyalet Sekreteri Brad Raffensperger’e yaptığı bir telefon görüşmesi. Bu görüşmede Trump’ın Raffensperger’e, “11 bin 780 oy bulmanı istiyorum” dediği kaydedilmişti.

Özel uçağıyla Atlanta’dan ayrılmadan önce basın mensuplarına konuşan Trump, seçim sonuçlarını kabul etmediğini ve bunu yapmaya hakkı olduğunu söyledi. Trump, “Bu davalar adaletle alay ediyor. Hiçbir suçumuz yok, hiçbir yanlış yapmadık. Bunu herkes biliyor ve çok büyük destek görüyoruz.” ifadelerini kullandı. Trump, seçimlere müdahale etmekle suçladığı savcıları da eleştirerek, “Davaları açanlar aslında seçimlere müdahale ediyorlar.” dedi.

Trump ve 18 sanığın bu davada yargılanmalarına önümüzdeki haftalarda başlanması bekleniyor. Sanıkların tamamı 20 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabilirler.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Eski ABD Başkanı Donald Trump Gözaltında