Erdoğan’dan İlk Ziyaret KKTC ve Azerbaycan’a

Erdoğan’dan İlk Ziyaret KKTC ve Azerbaycan’a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mart’ta yapılan seçimlerde tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk resmi yurt dışı ziyaretlerine çıkıyor. Erdoğan’ın ilk durakları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Azerbaycan olacak.

Erdoğan, bugün KKTC’ye gidecek ve burada Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel ile görüşecek. Erdoğan ve Tatar’ın ortak bir basın toplantısı yapması da planlanıyor. Görüşmelerde Doğu Akdeniz’deki gelişmeler, KKTC’nin uluslararası alanda tanınması, iki devletli çözüm önerisi gibi konular ele alınacak.

Erdoğan, yarın da Azerbaycan’a gidecek ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelecek. Erdoğan ve Aliyev, Karabağ’daki savaş sonrası bölgede atılan normalleşme adımlarını değerlendirecek. Zengezur koridorunun açılması için yürütülen çalışmalara da değinilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geleneksel olarak ilk yurt dışı ziyaretlerini KKTC ve Azerbaycan’a yapıyor. Erdoğan, 2014 ve 2018’de de Cumhurbaşkanı seçildiğinde de bu ülkelere gitmişti. Erdoğan’ın göreve başlama törenine de KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev katılmıştı.

Erdoğan, bu ziyaretlerden sonra NATO zirvesine katılmak üzere Brüksel’e gidecek.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erdoğan’dan İlk Ziyaret KKTC ve Azerbaycan’a