Özgür Özel’den Liderlik Sinyali

Özgür Özel’den Liderlik Sinyali

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin genel başkanlığı için aday olup olmayacağına ilişkin soruya net bir cevap vermedi. Sözcü Gazetesi’nden İsmail Saymaz’ın sorduğu “Genel başkanlığa aday mısınız?” sorusuna “Sorumluluk almaktan kaçmayacağım. Ama fedakarlıktan da geri durmayacağım. Konuşmam ve dinlemem gereken herkesle temas edeceğim. Parti kimsenin önünü kapatmamalı” ifadelerini kullandı.

Özel’in bu açıklaması, CHP’de yaşanan liderlik tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdı. Seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısında yenilgiye uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağan kurultay sürecini beklerken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise partideki “değişim” isteğini dile getiren isim oldu.

Özel’in ismi de uzun zamandır Kılıçdaroğlu’nun yerine geçebilecek lider adayları arasında anılıyordu. Özel, 2010 yılında CHP genel başkanlığına seçilen Kılıçdaroğlu’nun en yakın çalışma arkadaşlarından biri olarak biliniyor. 2002 yılından beri CHP milletvekili olan Özel, 2010-2023 yılları arasında CHP TBMM grup başkanlığı görevini yürüttüAyrıca 2012-2014 yılları arasında Sosyalist Enternasyonal başkan yardımcısı olarak Türkiye’yi temsil etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Özgür Özel’den Liderlik Sinyali