Melek Mosso ve AKP’li Belediye Başkanı’nın Ortak Şarkısı Tepki Çekti

Melek Mosso ve AKP’li Belediye Başkanı’nın Ortak Şarkısı Tepki Çekti

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği 57. Uluslararası Kiraz Festivali’nde şarkıcı Melek Mosso sahne aldı. Mosso, festivalin son gününde AKP’li Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ile birlikte “Bir başkadır benim memleketim” şarkısını söyledi. Bu görüntü, iktidara yakın kesimleri kızdırdı ve Başkan Yüksel’in görevden alınmasını talep etti.

Melek Mosso, konser öncesinde yaptığı konuşmada, son dönemde gündeme gelen tartışmalara değinerek özür dileyip helallik istedi. Mosso, “Bizler kim ne söylerse söylesin asla ayrışan, asla birbiriyle düşman olan bir millet değiliz. Kim ne yaparsa yapsın asla böyle bir millet olmayacağız. Birbirimizi çok sevmeye devam edeceğiz. Ben, kuzenini bir kadın cinayetine kurban vermiş bir kız çocuğu olarak bir şeyler söylemek istedim. Kadın cinayetlerini, kadın tacizlerine ses çıkarmak istedim. Anlıyorum ki başka yerlere çekildi. Başka şekilde anlaşıldı ama şunu belirtmek isterim ki buna da inanıyorum bu acılar siyaset üstü acılardır.” ifadelerini kullandı.

Mosso’nun ardından sahneye gelen AKP’li Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de, “Biz et ve kemikten yaratılmış varlıklarız. Hepimiz hata yapabiliriz, sonuçta bu insana özgü bir şey. Önemli olan nedir biliyor musunuz? Hatanızı görüp, özür dileyebilmek, büyük bir erdem. Ama daha büyük bir erdem daha var, özrü kabul edebilmek” şeklinde konuştu. Yüksel, “Biz büyük ve güçlü Türkiye olmak istiyorsak, bütün renklerimizi zenginliğimiz olarak görmek zorundayız. Birbirimizin hatalarını özür dilendiğinde kapatmak zorundayız. Dostunun hatasını örteceksin ki biz güçlü olacağız. Bir hedefimiz var gençler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bize ‘muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacaksınız’ demiş. Cumhurbaşkanımız bize bir hedef göstermiş. ‘Büyük ve güçlü Türkiye olacağız’ demiş. Bunu ancak birlik ve beraberlik içerisinde olursak yapabiliriz. Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Roman yok. Büyük ve güçlü Türkiye var. Hatalarımızı kabul edeceğiz, özür dileyeceğiz. Özür dileyenleri kucaklayacağız. Bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum.” dedi.

Konser sonrasında Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, iktidara yakın isimlerin tepkisine maruz kaldı. Sosyal medyada #CüneytYükselKovulsun etiketi açan kullanıcılar, belediye başkanına “Bizim oyumuzla bize meydan okuyamazsın” diye seslendi.

Melek Mosso’nun daha önce PowerTürk Müzik Ödülleri töreninde yaptığı muhalif konuşma ve “seçim kombini” diye paylaştığı fotoğraf da iktidara yakın kesimlerin eleştirilerine neden olmuştu. Mosso’nun AKP’li Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde konser vereceği duyurulduğunda da tepkiler yükselmiş ve konserin iptal edileceği iddia edilmişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Melek Mosso ve AKP’li Belediye Başkanı’nın Ortak Şarkısı Tepki Çekti