Erdoğan’ın Açıkladığı Sosyal medya düzenlemesi nedir? Twitter, Facebook ve Instagam’a yasak mı geliyor?

featured

Sosyal medya düzenlemesi nedir? Neleri içeriyor ? Son zamanlarda sosyal medya mecraları üzerinden yapılan kin,hakaret gibi paylaşımların iktidarı rahatsız etmesini ardından sosyal medya düzenlemesi gündeme gelmiş ancak bir süre sonra unutulmuştu. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden sosyal medya düzenlemesini ortaya attı. Vatandaşlar ise sosyal medya düzenlemesi geldi mi? Sosyal medya düzenlemesi içeriği nedir şeklinde soruların cevabını merak edip bu sorulara cevap aramakta. Twitter’da “#SosyalMedyamaDOKUNMA” etiketi altında bu duruma tepki gösteriliyor.

Sosyal medya düzenlemesi nedir?
Bir süredir Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya mecralarında yapılan ahlaksız paylaşımların ardından sosyal medya düzenlemesi geleceği konuşulmaya başladı. Son noktayı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu. Bugün açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Bir bebek üzerinden ailesine ve onların temsil ettiğini düşündükleri değerlere saldıran bu alçakların peşini bırakmayacağız. Yalanın, iftiranın, kişilik haklarına saldırının, itibar suikastlerinin alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Bu millete, ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz.İnternet mecralarını kullananlar, suç işleme konusunda layüsel değildir. açıklamalarında bulunrak sosyal medyada düzenlemelerin yapılacağının sinyallerini verdi.

Erdoğan açıklamasında;

Bu millete, ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz.

‘Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir’

İnternet ve sosyal medya mecralarının ülkemizde bir an önce hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. Hukuki düzenleme tamamlandığında erişim engeli ile adli ve mali yaptırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız. ifadelerini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erdoğan’ın Açıkladığı Sosyal medya düzenlemesi nedir? Twitter, Facebook ve Instagam’a yasak mı geliyor?