Erdoğan’ın İsveç’e NATO Onayı Sonrası Şok: FETÖ’cüler İade Edilmiyor

Erdoğan’ın İsveç’e NATO Onayı Sonrası Şok: FETÖ’cüler İade Edilmiyor

Litvanya’da gerçekleşen NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç’in ittifaka katılmasına onay vermişti. Erdoğan, İsveç’in terör örgütleri PKK ve FETÖ’ye sığınak sağladığını iddia ederek uzun süre direnmiş ancak sonunda anlaşmaya varılmıştı. Erdoğan, İsveç’ten terörle mücadelede somut adımlar beklediklerini söylemiş, İsveç’in NATO üyeliği için meclis oylamasının sonbaharda yapılacağını duyurmuştu.

Ancak Türkiye’nin bu hamlesinin ardından İsveç’ten beklenmedik bir karar geldi. İsveç Yüksek Mahkemesi, Türkiye’nin terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle iadesini talep ettiği iki FETÖ’cünün Türkiye’ye gönderilmesine engel oldu. Mahkeme, Türkiye’nin “Bylock kullandıkları” iddiasının terör örgütü üyeliği için yeterli kanıt olmadığını, iade için suçun hem İsveç hem de Türkiye’de geçerli olması gerektiğini savundu. Mahkeme ayrıca iki FETÖ’cünün Türkiye’de risk altında bulunduğunu ileri sürdü.

İsveç hükümeti ise iade konusunda son sözü söyleyecek. Hükümet bu yıl Türkiye’nin istekleri doğrultusunda sert bir terörle mücadele yasası çıkarmıştı. İsveçli yetkililer henüz mahkemenin kararıyla ilgili bir yorum yapmadı. Reuters haber ajansı ise bu gelişmenin İsveç’in NATO’ya giriş sürecini zorlaştırabileceğini belirtti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erdoğan’ın İsveç’e NATO Onayı Sonrası Şok: FETÖ’cüler İade Edilmiyor