Erkan Baş, İmamoğlu’na Rest Çekti

Erkan Baş, İmamoğlu'na Rest Çekti

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, yerel seçimlerde izleyecekleri strateji hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Partisinin belediye başkanı adayı olarak müteahhitleri tercih etmeyeceğini belirten Baş, bu konuda net bir tutum sergiledi.

Erkan Baş’ın yaptığı açıklamaya göre, TİP’in aldığı kararlar arasında, ilçe, il ve büyükşehir belediye başkanlıkları için müteahhit aday göstermeme prensibi bulunuyor. Bu kararın, rantçı belediye anlayışına karşı bir duruş sergilediğini ifade eden Baş, “Bizim aldığımız birkaç tane karar var şu anda netleşmiş. Örnek olsun diye söylüyorum. Türkiye İşçi Partisi hiçbir ilçe, il büyükşehir belediyesinde müteahhit aday göstermeyecek. Hiçbir müteahhiti belediye meclisine bile yazmayacağız. Niye? Bu rantçı belediye anlayışına topyekün meydan okuyoruz.” dedi.

Ekrem İmamoğlu’na Açık Mesaj

Sözcü TV’de İpek Özbey’in sorularını yanıtlayan Erkan Baş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da müteahhit olduğunu hatırlatarak, onun adaylık durumuna da değindi. Baş, “Kapımıza gelse bizden aday olamaz, bir tane bile müteahhiti aday göstermeyeceğiz. Niye olamaz? Müteahhitsin sen arkadaş, belediyeyle iş ilişkisi içerisindesin” ifadelerini kullanarak, partisinin müteahhitlerle ilişkisine net bir çizgi çekti.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erkan Baş, İmamoğlu’na Rest Çekti