Erşat Salihi “Bağdat’la ilişkilerimizi gözden geçireceğiz”

featured

Irak Türkmen Cephesi lideri Erşat Salihi, Eskişehir Türk Ocağı‘nın düzenlediği internet programında Prof. Dr. Nedim Ünal‘ın konuğu oldu. Salihi programda, Irak Türklerinin gündemini değerlendirdi.

Kasımi hükümetinin söz verdiği halde Türkmenlere bakanlık verilmesinin programın temelini oluşturduğu programda, Salihi bakanlık meselesinin ayrıntılarını açıkladı. Kasımi hükümetinde Şii Araplara, Sünni Araplara, Kürtlere ve Hristiyanlara bakanlık verilirken, Sunni veya Şii Türkmenlere bakanlık verilmemesinin nedenini Türkmen kimliğinin altını çizdi. Arapların kendi içinde Şii-Sunni diye ayrılırken, diğer milletleri kendi içlerine almadıklarını söyledi.

Bağdat’la İlişkilerimizi Gözden Geçireceğiz

Salihi, Kasimi hükümetinde halen 7 bakanın atanmadığını ve bu bakanlıklardan birine Türkmen bir vekilin atanabileceğini belirtti. Konuşmanın devamında bakanlık meselesinden bağımsız Bağdat hükümetiyle ilişkilerin gözden geçireceğini, fiili olarak Sunni, Şii ve Kürt özerk bölgelerinin oluştuğunu bunun yanında Türkmen Özerk Bölgesi’ninde oluşturulabileceğini söyledi. Salihi, Türkmen aydınlara ve Türkiye’deki aydınlara, araştırma merkezlerine çağrıda bulunarak Türkmen Özerk Bölgesi için çalışmalarının yapılmasını istedi.

Hesabını Şahsımdan Soracaklar

Nedim Ünal’ın Irak Türklerinin arasında oluşan birlikteliğe değinen soruyu, Şii partilerdeki Türkmen vekillerimizde bakanlık meselesinin ardından doğruyu gördü. Dost kim gördüler. Ancak bunun bir hesabı olacak. Bu hesabı da şahsımdan soracaklar, biliyorum diyerek. Aldığı ölüm tehditlerini üstü kapalı bir şekilde söyledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erşat Salihi “Bağdat’la ilişkilerimizi gözden geçireceğiz”