Erzurum’da Adliyede Bıçaklı Sopalı Kavga

Erzurum’da Adliyede Bıçaklı Sopalı Kavga

Erzurum’da geçen yıl bir giyim mağazasında çıkan bıçaklı kavganın ardından, yaralanan iki kişi, kendilerini bıçaklayan döner ustasını tabanca ve tüfekle vurarak yaraladı. Olayla ilgili dava bugün görüldü, ancak sanıkların ve şikayetçinin yakınları arasında adliyede de kavga çıktı.

Olay, 11 Ocak günü Palandöken ilçesi Osmangazi Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Alican Y. (19) ile Alparslan A. (18), bir yıl önce alışveriş yaparken tartıştıkları ve bıçakladıkları Recep S.’nin (25) işlettiği dönerciye geldi. İki arkadaş, ellerindeki silahlarla döner kesen Recep S.’ye ateş açtı. Recep S., saçma ve cam parçalarının yüzüne isabet etmesi sonucu yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan Recep S., ambulansla Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Gözünden ameliyat edilen Recep S.’nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Polis ekipleri, olay yerinde yaptıkları incelemede ve güvenlik kamerası kayıtlarını izleyerek saldırganların kimliklerini tespit etti. Alican Y. ve Alparslan A., olayda kullandıkları tabanca ve tüfekle birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulanan zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Zanlıların ifadelerinde, bir yıl önce Recep S.’nin ortağı olduğu giyim mağazasında alışveriş yaparken kendilerini bıçakladığını ve intikam almak için saldırıyı gerçekleştirdiklerini söyledikleri belirtildi.

Olayla ilgili bugün Erzurum 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşma yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Alican Y. ve Alparslan A. ile şikayetçi Recep S. ve avukatları katıldı. Duruşma salonunda gerginlik yaşandığı görülürken, duruşma sonrasında sanıkların ve şikayetçinin yakınları arasında adliye koridorlarında kavga çıktı.

Taraflar arasında yaşanan arbedede bıçak ve sopalar kullanılırken, bir kişi kesici aletle yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri, olaya müdahale ederek çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Kavgada hasar gören bir otomobilin camları da kırılırken, polis ekipleri olay yerinde 2 silah, 3 bıçak ve 2 sopa ele geçirdi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erzurum’da Adliyede Bıçaklı Sopalı Kavga