Erzurum’da Taksi Şoförlerini Dolandıran Şahıs Yakalandı

Erzurum’da Taksi Şoförlerini Dolandıran Şahıs Yakalandı

Erzurum’da taksi ve nakliye şoförlerini dolandırmakla suçlanan Mikail Maçi (52) isimli şahıs, polis tarafından yakalandı. Şahıs, bindiği taksilerde kendisini müdür veya iş insanı olarak tanıtarak, alışveriş yapmak bahanesiyle taksi şoförlerinden para alıyor, daha sonra da girdiği iş yerlerinden çıkmayarak ortadan kayboluyordu. Şahsın son bir haftada 5 kişiyi on binlerce lira dolandırdığı ortaya çıktı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Yakutiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, şahsın kimliğini tespit etmek için yaklaşık 30 güvenlik kamerasının 200 saatlik kaydını inceledi. Yapılan çalışmalar sonucunda şahsın Mikail Maçi olduğu ve hakkında daha önce de dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma suçlarından 12 ayrı suç kaydı bulunduğu belirlendi. Polis ekipleri, şahsı bir yurdun otoparkında gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mikail Maçi, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mağdur olan taksi ve nakliye şoförleri ise yaşadıklarını anlattı. Behçet D. isimli nakliye şoförü, “Şehir Hastanesi’nden Tortum ilçesine ilaç kolisi götürmek için 2 bin TL’ye anlaştık. Şahıs ilaçların parasını dükkanda unuttuğunu söyledi. Bana ya gidip parayı almamı ya da kendisine 8 bin bin lira vermemi istedi. Benden aldığı 8 bin lirayı eczaneye yatırmak için gitti ama geri gelmedi” dedi. Taksi şoförü Serdar K. ise “Aracıma bindi, yolculuk esnasında kendisini Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü olarak tanıttı. Bir dükkanın önünde inerek malzeme alıp geleceğini söyledi. Sonra yanıma geldi ve alışveriş için nakit parasının yetmediğini belirterek, benden 10 bin TL istedi. Parayı verdim, dükkana girdi ama bir daha çıkmadı. İşte o zaman dolandırıldığımı anladım” diye konuştu.

Polis ekiplerinin yaptığı araştırma sonucunda Mikail Maçi’nin bir hafta içerisinde mağdurlardan Serdar K.’yi 7 bin 245, Suat T.’yi 3 bin, Behçet D.’yi 8 bin Halis K.’yı 10 bin 800, Zülküf Ç.’yi ise 1100 TL dolandırdığı tespit edildi. Ayrıca Mikail Maçi’nin taksimetre ücretlerini de ödemeden kaçtığı belirlendi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erzurum’da Taksi Şoförlerini Dolandıran Şahıs Yakalandı