Eski Eşinin Şiddetinden Biber Gazıyla Kurtuldu

Eski Eşinin Şiddetinden Biber Gazıyla Kurtuldu

Samsun İlkadım’da yaşayan Havvanur Akan, eski eşi Eren Çakırgül’ün şiddet ve tehditlerine maruz kalan bir kadın. 2020 yılında evlendiği Çakırgül, ihraç edilmiş bir uzman çavuş. Evlendikten kısa bir süre sonra şiddet görmeye başlayan Akan, kolumu kırdı, beyaz eşyalarımı sattı, hamileyken tekme attı ve bebeğimi kaybettirdi diyor. 2022 Kasım’da boşanmayı başaran Akan, ancak eski eşinin peşini bırakmadığını söylüyor. Sürekli takip edildiğini, taciz edildiğini, sosyal medyada fotoğraflarının paylaşıldığını anlatan Akan, savcılığa başvurarak uzaklaştırma kararı aldırdığını ancak bunun da işe yaramadığını belirtiyor.

Bu sabah işe gitmek için evinden çıkan Akan, eski eşinin kendisini beklediğini fark etti. Cep telefonuyla kayıt almaya başlayan Akan, Çakırgül’ün bir aracın arkasına saklandığını görüntüledi. Çakırgül, aracın arkasından çıkarak Akan’a doğru yürüdü. Akan, yanında taşıdığı biber gazını kullanarak Çakırgül’ü püskürttü. Çakırgül ise panik içinde kaçtı.

Yaşadığı korku dolu anları anlatan Akan, “Uzaklaştırma kararı olmasına rağmen daha bu sabah evimin önüne gelerek, tehdit etti zorbalık yaptı, kolumu sıktı. Beni takip eden bu kişiden şikayetçiyim, davacıyım, sonuna kadar davamın arkasındayım. Daha önce çok denedi ama bu kadar yakınıma hiç giremedi. Uzaklaştırma kararı elimde. Hala devam eden bir karar var. Ben bugün biber gazı sıkarak kurtuldum, yarın ne olacak? Biber gazım sürekli yanımda ama buna mahkum olmak istemiyorum. Bir kadın olarak öldürülmeden sesimi duyurmak istiyorum. Adalet ben sağken yerini bulsun, ben ölünce bir anlamı yok. Sizden rica ediyorum, bu kişi tutuklansın. Ben bu kişinin tutuklanmasını istiyorum. Artık sesimi duyun” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Eski Eşinin Şiddetinden Biber Gazıyla Kurtuldu