Eski MİT’çi Hablemitoğlu dosyasına da el atmış!

featured

FETÖ yöneticisi olmak ve casusluk suçlamasıyla tutuklanan eski MİT’çi Enver Altaylı’yla ilgili hazırlanan iddianamede Fetullah Gülen’e hitaben yazılan çok sayıda mektup yer aldı. Bunlardan birinde ise konunun Ergenekon ve Hablemitoğlu cinayeti olduğu ortaya çıktı.

Cinayeti Ergenekon kumpasıyla ilişkilendirmeye çalıştı
Mektubun sonuç bölümü olan “Ergenekon Davası Üzerine Bazı Düşünceler” kısmında Altaylı’nın Ergenekon davası sanıklarını Rus istihbarat yetkilileri ile ilişkilendirmeye çalışması dikkat çekti. “Ortada Rus istihbarat teşkilatı tarafından manipüle edilen bir darbe teşebbüsü vardır” denilen mektupta, Necip Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili olarak da değerlendirmeler yer aldı. Altaylı’nın Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili olarak “Necip Hablemitoğlu cinayetinin akabinde temasta olduğum kardeşimize cinayetin bu malum çete tarafından işlendiğini söylemiştim” şeklinde Gülen’i bilgilendirdiği görüldü.

Altaylı’nın ifadeleri, Necip Hablemitoğlu cinayetinin nasıl Ergenekon davasına monte edilmeye çalışıldığını da gözler önüne serdi. Söz konusu iddia özellikle FETÖ’ye yakın medya kuruluşları tarafından sık sık gündeme getirildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Eski MİT’çi Hablemitoğlu dosyasına da el atmış!