Eski Papa 16. Benedictus’un Pektoral Haçı Çalındı

Eski Papa 16. Benedictus'un Pektoral Haçı Çalındı

Vatikan’da 2013’te istifa ederek tarihi bir karara imza atan eski Papa 16. Benedictus, 31 Aralık 2022’de 95 yaşında vefat etmişti. Eski Papa’nın ardında bıraktığı pektoral haç ise Almanya’nın Bavyera bölgesindeki bir kilisede saklanıyordu. Pektoral haç, papaların göğüslerinde taşıdıkları ve papalık makamının sembolü olan bir kolye şeklindeki haçtır.

Ancak bu haç, Münih yakınlarındaki Traunstein ilçesine bağlı Oswald kasabasında bulunan kiliseye giren hırsızlar tarafından çalındı. Kilisenin dolabını kırarak açan hırsızlar, eski Papa’nın miras bıraktığı tarihi eşyayı alarak kayıplara karıştılar.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. Kilise yetkilileri ise çalınan haçın manevi değerinin çok yüksek olduğunu ve geri getirilmesini umduklarını söylediler.

16. Benedictus, Almanya’dan yaklaşık 500 yıl sonra seçilen ilk papa olma özelliği taşıyordu. Katı dindarlığı ile bilinen Papa, Vatikan’ın tartışmalı liderlerinden biriydi. Çocuk tacizi skandalları ve LGBT hakları karşıtı söylemleri nedeniyle eleştirilen eski Papa, istifasıyla da kilisede devrim yapan bir isim olarak anılıyordu.

Papa’nın naaşı, 5 Ocak 2023’te Vatikan’da düzenlenen tarihi bir cenaze töreninin ardından San Pietro Bazilikası’nın alt katındaki mezar odalarından birine defnedilmişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Eski Papa 16. Benedictus’un Pektoral Haçı Çalındı