Pakistan Polisi: Mülteci Teknesinde 800 Kişi Vardı

Pakistan Polisi: Mülteci Teknesinde 800 Kişi Vardı

Yunanistan’ın güneybatısında alabora olan ve en az 78 kişinin ölümüne neden olan mülteci teknesiyle ilgili Pakistan’dan yeni bir açıklama geldi. Pakistan polisi, teknenin yaklaşık 800 kişi taşıdığını duyurdu. Reuters haber ajansının aktardığına göre, Pakistan polisi Riaz Mughal, “Hayatta kalan iki kişi, tutuklanan şüpheliler ve yas tutan ailelerden aldığımız bilgilere göre teknenin yaklaşık 750 ila 800 kişi taşıdığını öğrendik” ifadelerini kullandı. Pakistan Senatosu Başkanı Muhammed Sanjrani ise, 300 Pakistanlının tekne kazasında yaşamını yitirdiğini söyledi.

Yunanistan Sahil Güvenlik Teşkilatı ise, şu ana kadar 78 cesede ulaşıldığını ve 104 kişinin kurtarıldığını bildirdi. Teknenin Libya’nın Tobruk kentinden hareket ettiği ve İtalya’ya gitmeye çalıştığı tahmin ediliyor. Teknedeki göçmenlerin çoğunun Afganistan, Pakistan, Suriye, Mısır ve Filistin kökenli olduğu belirtiliyor.

Teknenin batmasının nedeni henüz bilinmiyor. Yunan sahil güvenliği, teknenin battığı sırada yanlarında olduklarını ancak müdahale edemediklerini savunuyor. Ancak bu iddia bazı göçmenler tarafından yalanlanıyor. Hayatta kalanlardan bazıları, sahil güvenliğin tekneye halat bağladığını ve bunun batmasına sebep olduğunu öne sürüyor.

Teknenin batmasının ardından Yunanistan’da seçim kampanyası da etkilendi. Ana muhalefet partisi SYRİZA lideri Aleksis Çipras, sahil güvenliğin sorumluluğunu sorguladı. Avrupa Birliği Polis Teşkilatı Europol da, soruşturmada Yunan makamlarına destek veriyor.

Tekne faciasında kaybolanların yakınları ise Malakasa’daki mülteci kampına akın etti. Kurtulanlardan Mohamed El Sayed El-Dadamony Radwan, “Kardeşimi arıyorum. Onu bulmak için teknenin battığı yeri görmek istiyorum” dedi. Suriyeli Mohammad Hadhoud da ağabeyi Fadi ile buluştu ancak kayınbiraderinin öldüğünü öğrendi. Mısırlı Atia Al Said ise amcasını aradığını ancak onu bulamadığını söyledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Pakistan Polisi: Mülteci Teknesinde 800 Kişi Vardı