Etna Yanardağı’nda Patlama: THY Uçuşları Durduruldu

Etna Yanardağı’nda Patlama: THY Uçuşları Durduruldu

İtalya’nın Sicilya Adası’nda bulunan ve Avrupa’nın en yüksek aktif yanardağı olan Etna Yanardağı’nda dün gece büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yanardağdan çıkan kül bulutu, adanın doğu kısmını kapladı. Patlamanın, yanardağın faaliyetinin arttığına işaret ettiği belirtildi.

Patlamanın etkisiyle bölgedeki hava trafiği de olumsuz yönde etkilendi. Sicilya’nın Katanya kentindeki havalimanı, yerel saatle 13.00’e kadar tüm uçuşlara kapatıldı. Havalimanı, normalde ağustos ayında günlük yaklaşık 200 uçuşa ev sahipliği yapıyordu.

Türk Hava Yolları (THY) ise patlamanın ardından bugün yapılması planlanan uçuşların durdurulduğunu duyurdu. THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, “İtalya’nın güneyinde bulunan Etna Yanardağı’nda meydana gelen patlamanın ardından bugün icra edilmesi planlanan TK1395 ve TK1396 sefer numaralı İstanbul-Katanya-İstanbul seferleri geçici süreyle durduruldu. İlgili uçuşlarda bulunan yolcularımızın mağdur olmaması için bugün TK6880 ve TK6881 sefer sayılı ilave Palermo uçuşları planlanmıştır” denildi.

Etna Yanardağı, son yıllarda sık sık patlama ve lav püskürtme olaylarıyla gündeme geliyor. Yanardağ, 2019 yılında da benzer bir patlama yaşamış ve bölgedeki hava trafiğini aksatmıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Etna Yanardağı’nda Patlama: THY Uçuşları Durduruldu