Ev Sahibi’nden Kiracıya Evi Boşaltması için 2 Milyon Lira

Ev Sahibi'nden Kiracıya Evi Boşaltması için 2 Milyon Lira

İstanbul’un en pahalı semtlerinden biri olan Bebek’te, kiracı tahliyesi için ödenen rakamlar dudak uçuklatıyor. Göztepe Spor Kulübü eski Başkanı Fırat Yiğit, denize sıfır 7 milyon dolarlık dairede oturan kiracısını çıkarmak için 2 milyon lira teklif etti. Kiracı, bu cazip teklifi kabul ederek evi boşalttı. Ancak yeni kiracının aylık 400 bin lira kira ödeyeceği iddia edildi.

Bebek’te kiralık daire bulmanın zor olduğunu belirten emlakçılar, ev sahiplerinin kiracıları tahliye etmek için yüksek meblağlar ödemek zorunda kaldığını söylüyor. Kiracının tahliyesi için ödenen ‘hava parası’ adı verilen bu rakamlar, evin değerine ve konumuna göre değişiyor. Bebek’te denize sıfır bir dairede oturan kiracının tahliyesi için 2 milyon lira ödenmesi ise rekor olarak nitelendiriliyor.

Kiracının tahliyesi için kanunda belirlenen sebepler arasında, ev sahibinin veya yakınlarının ihtiyacı, kira ilişkisinin 10 yıl uzaması, yazılı tahliye taahhütnamesi, kira borcunun ödenmemesi gibi haller bulunuyor. Ancak bu sebeplerin ispatlanması ve mahkeme sürecinin uzaması nedeniyle, bazı ev sahipleri kiracılarına hava parası ödeyerek anlaşmaya gitmeyi tercih ediyor. Böylece hem kiracının hem de ev sahibinin mağdur olmasının önüne geçiliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ev Sahibi’nden Kiracıya Evi Boşaltması için 2 Milyon Lira