Halil Konakçı’nın Rahip Brunson ile Bağlantılı Olduğu İddiası

Halil Konakçı'nın Rahip Brunson ile Bağlantılı Olduğu İddiası

Pendik’te Uluçınar Camii İmamı olarak görev yapan Halil Konakçı, kadınlar hakkında yaptığı aşağılayıcı ve hakaret içeren açıklamalarla tepki toplamıştı. Konakçı, ayrıca Hatay’ın Fransa’ya bırakılması gerektiğini ve Atatürk’ün Hatay’ı işgal ettiğini iddia etmişti. Bu sözler üzerine hakkında soruşturma başlatılan Konakçı’nın, Diyanet’e nasıl girdiği ve kimlerle bağlantılı olduğu merak ediliyordu.

Yeniçağ Haber Müdürü Fatih Ergin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Konakçı’nın casusluk suçlamasıyla yargılanan Rahip Andrew Brunson ve kilise ile irtibatlı olduğunu ileri sürdü. Ergin, ayrıca Konakçı’nın gizemli bir Hristiyan tarikatı olan Mormonlar’ın azizleriyle de ciddi ilişkileri olduğunu iddia etti. Ergin, şöyle yazdı:

“Halil Konakçı, İzmir’de Rahip Brunson ve kilise ile kontaktaydı. Gizemli Hristiyan tarikatı Mormonların azizleriyle de ciddi ilişkileri vardı. Brunson’un da Mormonlar ile bağı ortaya çıkmıştı. Mormonlar’ın FETÖ ile de bağlantısı vardı. Türkiye’deki Mormonlar CIA için çalışıyorlar.”

Konakçı, Şevki Yılmaz’ın Himayesinde Yetişti

Ergin, ayrıca Konakçı’nın eski Refah Partisi milletvekili Şevki Yılmaz tarafından Rize’de bir cemaatin Seyit Fethi adlı özel grubuna ait medresesinde özel olarak yetiştirildiğini belirtti. Ergin, şunları kaydetti:

“Halil Konakçı’yı kapatılan RP’nin meşhur eski milletvekili Şevki Yılmaz Rize’ye götürdü ve orada bir cemaatin Seyit Fethi adlı özel grubuna ait medresesinde özel yetiştirildi. Birkaç yıl önce medreselerden icazet alan binlerce kişinin imam atanmasıyla Diyanet’e yerleştirildi.”

Konakçı’nın Arka Planındaki Gizem

Ergin, Konakçı’nın halka sürekli kışkırtıcı vaazlarda bulunan, milli sinir uçlarımızla oynayan ve polis korumasında gezen bir kişi olduğunu vurguladı. Ergin, şöyle devam etti:

“İşte halka sürekli kışkırtıcı vaazlarda bulunan, milli sinir uçlarımızla oynayan ve polis korumasında gezen Konakçı’nın arka plandaki gizli geçmişi! Lawrence rolünü anladınız mı şimdi? Bu bilgiler yetmezse, Konakçı’ya başka bilgiler de verebilirim ama mahkemede!”

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Halil Konakçı’nın Rahip Brunson ile Bağlantılı Olduğu İddiası