Süleyman Soylu’yla Yakınlığı Bilinen Ayhan Bora Kaplan Yakalandı

Süleyman Soylu'yla Yakınlığı Bilinen Ayhan Bora Kaplan Yakalandı

Ankara’da yer altı dünyasının lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan, yurt dışına kaçmaya çalışırken polis tarafından gözaltına alındı. Kaplan’ın yanında bulunan 4 kişi de yakalandı. Kaplan’ın aracında ve ofisinde çok sayıda silah ve para ele geçirildi.

15 Temmuz Gecesi Soylu ile Silahlı Poz Vermişti

Kaplan, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile TRT önünde silahlı poz vermesiyle tanınıyor. Soylu’nun bakanlıktan uzaklaştırılmasının ardından Ankara Emniyeti, Kaplan’a yönelik operasyon düzenledi.

Ekibine İşkence Suçlaması

Operasyon kapsamında Kaplan ve koruması emekli asker U.P., avukat G.Ü., A.K. ve O.S. adlı 4 kişi Esenboğa Havalimanı’nda yakalandı. Kaplan’ın aracında 50 bin Euro, 800 Dolar ve 10 bin 300 TL nakit para ile 2 adet ruhsatlı tabanca bulundu. Kaplan’ın kardeşi Muhammet Kaplan ve B.K. adlı kişinin ise kaçtığı belirtildi.

Kaplan ve ekibinin, bir şikayet üzerine “işkence” yapmakla suçlandığı öğrenildi. Soruşturma devam ediyor.

Adı Sinan Ateş Cinayetiyle de Anılmıştı

Kaplan’ın adı daha önce de eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili olarak gündeme gelmişti. Ateş’in katil zanlısı Eray Özyağcı’nın, Kaplan’ın Ankara’daki çiftliğinde atış talimini yaptığı iddia edilmişti. Kaplan’ın avukatı ise bu iddiaları yalanlamıştı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Süleyman Soylu’yla Yakınlığı Bilinen Ayhan Bora Kaplan Yakalandı