Evlendirmek İstediği 13 Yaşındaki Kızını Tinerle Yakan Babaya Ağırlaştırılmış Müebbet

Evlendirmek İstediği 13 Yaşındaki Kızını Tinerle Yakan Babaya Ağırlaştırılmış Müebbet

Şanlıurfa’da 13 yaşındaki kızı Amara Dwla’yı evlendirmek istediği için tinerle yakarak öldürdüğü iddia edilen Filistin asıllı Suriye uyruklu baba Ahmet Mohammed Dwla, yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi. Baba, kızının çığlıklarını duyurmamak için yüksek sesle müzik açtığı ve daha önce de bir eşini kaynar suyla yaktığı ortaya çıktı.

Olay Nasıl Oldu?

Olay, 2 Eylül 2021 tarihinde Şanlıurfa’nın Sıhmaksut Mahallesi’nde meydana geldi. Ahmet Mohammed Dwla, kızı Amara’yı evlendirmek istedi ancak kızı buna karşı çıktı. Bunun üzerine baba, kızını dövdü ve banyoya götürerek üzerine tiner döktü. Ardından da çakmakla ateşe verdi. Kızının çığlıklarını duyurmamak için yüksek sesle müzik açan baba, diğer kızının yardım istemesi üzerine kaçtı. Komşuların haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri, yanmış halde buldukları Amara’yı hastaneye kaldırdı. Ancak Amara, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından kaçan Ahmet Mohammed Dwla, polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen baba, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Baba hakkında ‘Canavarca hisle alt soya karşı öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ölen kızın 12 yaşındaki kardeşi L.D. ise devlet korumasına alındı.

Soruşturma kapsamında Ahmet Mohammed Dwla’nın 4 evlilik yaptığı ve Gaziantep’teki eşinin üzerine kaynar su döktüğü belirlendi. Ayrıca babanın daha önce Hatay’da yaşadığı ve öldürdüğü kızına sarkıntılık yapan bir kişiyi bıçakladığı için hakkında yakalama kararı olduğu ortaya çıktı.

Mahkeme Kararı

Ahmet Mohammed Dwla’nın yargılanmasına Şanlıurfa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan baba, son savunmasında pişman olduğunu ve mahkemenin vereceği karara saygılı olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti ise babayı ‘Canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırarak cezada herhangi bir indirim uygulamadı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Evlendirmek İstediği 13 Yaşındaki Kızını Tinerle Yakan Babaya Ağırlaştırılmış Müebbet