• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Evlilik Programlarına Şikayetler Arttı.

featured

RTÜK Başkanı  Ilhan Yerlikaya nin Aciklamasinda;
Kamuoyunun tepkilerine ve kuruma gelen taleplere önem  verdigimizi Her zaman belitiyoruz, “Dolayısıyla vatandaşlardan gelen tepkilere de  dikkat ediyoruz. Son günlerde televizyonlardaki evlilik programlarıyla ilgili yasalardan doğan haklarımızı kullanarak, müeyyide uyguluyoruz. Çünkü,  vatandaşlardan çok büyük tepkiler alıyoruz. Aldığımız şikayet sayısı 36 bini  buldu.” diye konuştu.

Yerlikaya, bu programların uzun süre devam etmesi ve içeriğinde de  sorunların olmasından dolayı tepkilerin geldiğine işaret etti.

“Miadını doldurduğunu söyledik”

Formatı eskiyen programların radyo ve televizyonlarda yer bulmasında  zorluk çekeceğini anlatan Yerlikaya, şunları söyledi:

“Bunun karşısında RTÜK’de yasalardan doğan yetkimizi kullanarak,  müeyyide uyguluyoruz. Hakikaten çok sorunlu içerikler ve yayınlar var. Hepimiz  bunları görüyoruz. Yaklaşık 6-7 ay önce bu evlilik programları yapanları çağırdık  ve içerikte ne tür sorunları olduklarını anlattık. Program yapımcıları, ‘biz  bunları mı yapmışız’, ‘gerçekten çok ayıp etmişiz’ şeklinde söylemleri oldu.  Geçenlerde yine topladık. İçerikteki sorunları anlatarak, bu programların miadını  doldurduğunu söyledik. Gereğini de yapmalarını istedik. Onun dışında başka bir  şey söylemedik. Birtakım şeyleri biz söylemişiz gibi lanse ettiler. Fakat bizim  söylediğimiz sadece bu.”

“Reytinglerine göre para cezası”

Yerlikaya, programın kaldırılmasıyla ilgili kararın, yayıncıların  kendisine ait olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Bu programlar böyle devam ettiği sürece, müeyyidelerimizi uygulamaya  devam edeceğiz. Müeyyidemiz de reyting oranlarına göre para cezası.  Televizyonlara farklı farklı para cezaları gelebiliyor. Onların reytinglerinden  kaynaklanıyor. Bir önceki ayın Reklam gelirlerinin oranlarından kaynaklanıyor.  Reklam geliri fazlaysa, o televizyona fazla diğerine az gelebiliyor. Bunu zaman  zaman gazetelerde görüyorsunuz. ‘Bu televizyona az, şuna çok, niye öyle’. Bu,  standart yüzde 1 veya 2 artırımlı parası. Yüzde 3’de verebiliriz. Bu artırımlı  para cezalarını veriyoruz. Sonuçta farklı farklı çıkabililiyor. Yayıncılarımız,  hedef kitleleri olan vatandaşlarımızın söylemlerine dikkat etmek zorundalar.  Bundan kaçamazlar. Kaçarlarsa ne olur, kendileri de zarar görür. Bu şekilde  eleştirilen reytingler, bu sefer düşmeye başlar.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Evlilik Programlarına Şikayetler Arttı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

1 Yorum

  1. 30 Eylül 2021, 17:42

    instagram için takipçi satın alma