Evren Barış Yavuz Tutuklandı

Evren Barış Yavuz Tutuklandı

İstanbul’da, “Alevilerin neden bir PKK’sı olmalıydı” başlıklı sosyal medya yazısı nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında Evren Barış Yavuz tutuklandı. Yavuz, terör örgütü propagandası yapmak ve yanıltıcı bilgi yaymak suçlarından hakim karşısına çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “Alevilerin neden bir PKK’sı olmalıydı” başlıklı yazı nedeniyle harekete geçerek resmi bir soruşturma başlattı. Bu yazının yazarı olduğu iddia edilen Evren Barış Yavuz hakkında gözaltı kararı verildi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı. Bilgilere göre, Yavuz bu yazıyı 1 Ocak 2024’te Galata Köprüsü’nde çekilmiş bir fotoğraf eşliğinde sosyal medyada yayınlamış.

Terör Propagandasından Sabıkalı Çıktı

Sorgulama sonucunda, Yavuz’un daha önce “terör örgütü propagandası yapmak, hakaret etmek ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” gibi suçlardan sabıka kaydının olduğu belirlendi. İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen Yavuz, savcılıktaki ifadesinin ardından “yanıltıcı bilgi yaymak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından tutuklandı.

Mahkeme, delillerin karartılma ihtimali ve kuvvetli suç şüphesi gibi sebeplerden ötürü Yavuz’un tutuklanmasına karar verdi. Adli kontrol şartlarının yetersiz kalacağına hükmedildi. Soruşturma, Yavuz ve yazıyı yayınlayanlar üzerine devam ediyor ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” ile “suç işlemeye tahrik etmek” suçları kapsamında yürütülüyor.

Adı Baykar İftirasıyla Gündeme Gelmişti

thumbnail
İlgili haber
Ali Koç Açıkladı: Kenan Evren Lisesi Fenerbahçe’ye Devredildi

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Evren Barış Yavuz Tutuklandı