Trabzon’da HES Projesine Yönelik Protestolar Devam Ediyor

Trabzon'da HES Projesine Yönelik Protestolar Devam Ediyor

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’de, Bordo Mavi Enerji Şirketi tarafından planlanan Hidroelektrik Santrali (HES) projesi, yerel halk ve çevreciler tarafından şiddetli protestolarla karşılandı. Danıştay’ın iptal kararına rağmen projenin yeniden gündeme gelmesi, bölge halkının tepkisini çekti.

Trabzon’un Uzungöl bölgesinde yer alan Solaklı Vadisi’nde planlanan bir Hidroelektrik Santrali (HES) projesi, bölge halkı ve çevreciler tarafından şiddetle protesto edildi. Daha önce Danıştay tarafından iptal edilen ancak yeniden gündeme getirilen bu projeye karşı düzenlenen büyük bir eylemde, yüzlerce insan “HES yağmasına hayır” ve “Uzungöl’e kulak verin” gibi mesajlar içeren pankartlarla tepkilerini gösterdi.

Bu eylem, Onay Şahin’in verdiği bir konserle desteklenirken, katılımcılar “Dereler halkındır, satılamaz” ve “Uzungöl rant alanı değil, koruma alanıdır” gibi dövizler taşıyarak duyarlılıklarını ifade ettiler. Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş, projenin turizm ve çevreye verdiği zararları vurgulayan bir açıklama yaparak, Trabzonspor’un bu projeye dahil olup olmadığına dair belirsizlikler olduğunu belirtti ve “Biz Uzungöl’de HES istemiyoruz” dedi.

Mehmet Keleş, “Bugün burada toplanmamızın ana nedeni, Uzungöl’e yapılması planlanan HES projesidir. Trabzonspor bu projeyi gündeme getirdiğinde, doğa kıyımı ile elde edilecek gelirin sporun ruhu ile bağdaşmaması nedeniyle, hem Trabzon’da hem de deplasman maçlarında taraftarların yoğun protestosuyla karşılaşmış ve sonuçta taraftarların isteği doğrultusunda projeyi atıl bırakmıştır. Uzungöl, Trabzonspor’un kalesidir ve bu proje ile kendi kalesine gol atmıştır,” diyerek, projenin sporun ruhu ile bağdaşmadığını ve taraftarların da projeye karşı çıktığını belirtti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Trabzon’da HES Projesine Yönelik Protestolar Devam Ediyor