Yargıtay, Ayıplı Sıfır Araç İçin Emsal Karar Verdi

Yargıtay, Ayıplı Sıfır Araç İçin Emsal Karar Verdi

Yargıtay, bir tüketicinin talebi üzerine ayıplı bir sıfır kilometre aracın yeni bir araçla değiştirilmesine hükmetti. Bu karar, benzer durumlar için örnek teşkil ediyor.

İstanbul’da bir vatandaş, 2016 yılında yüksek bir bedelle aldığı sıfır kilometre otomobilinin yaklaşık 10 ay sonra ciddi bir arıza yaşaması üzerine, araç yolda kalınca çekici ile bayiye götürüldü. Bayi, yapılan inceleme sonucu aracın motorunun değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Arızalı aracını bayiyle yaptığı anlaşma çerçevesinde 13 bin 300 euro fark ödeyerek yeni bir araçla değiştiren tüketici, maalesef iki yıl sonra yeni aracında da benzer bir arıza yaşadı. Bayiye başvuran tüketici, otomobilin motorunun yeniden değiştirilmesi gerektiği bilgisini aldı. Motor değişimini kabul etmeyen tüketici, aracın imalattan kaynaklı gizli ayıplı olduğunu ileri sürerek, aracın ayıpsız misli ile değiştirilmesi talebiyle dava açtı.

Dava süreci, yerel mahkeme ve istinaf mahkemesi aşamalarından sonra Yargıtay 3. Hukuk Dairesi’ne ulaştı. Yargıtay, aracın ayıplı olduğunu kabul ederek, tüketici lehine karar verdi ve satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesi talebinin tüketici hakları çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Yargıtay’ın bu kararı, benzer durumda olan diğer tüketicilere yol gösterici bir örnek teşkil ediyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yargıtay, Ayıplı Sıfır Araç İçin Emsal Karar Verdi