Menderes Türel Tarafından En Hesaplı Teleferik Hizmeti Olarak Tanıtılmıştı

Menderes Türel Tarafından En Hesaplı Teleferik Hizmeti Olarak Tanıtılmıştı

Antalya’nın Tünektepe bölgesinde, dönemin belediye başkanı AKP’li Menderes Türel tarafından 2017’de açılışı yapılan ve Türkiye’nin en hesaplı teleferik hizmeti olarak tanıtılan hatta meydana gelen üzücü kazada, bir direğin yıkılması sonucunda bir kişi yaşamını yitirdi ve arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Antalya’daki Tünektepe Teleferik Hattı’nda, Menderes Türel tarafından en uygun fiyatlı teleferik olarak tanıtılan ve büyük beklentilerle faaliyete geçirilen hatta dün gerçekleşen acı olayda, bir teleferik direğinin aniden çökmesi neticesinde bir kabin düştü. Olayda, 54 yaşındaki Memiş Enes Gümüş isimli kişi hayatını kaybetti.

2017’de, o dönemki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yaptığı açılışta, “Türkiye’nin en uygun teleferik ücretine sahibiz. 260 bin bitki dikimi yapıldı, toplam maliyet 14 milyon 694 bin 818 TL’ye mal oldu. Bu, oldukça ekonomik bir maliyettir” sözleriyle projenin maliyeti ve ekonomikliği vurgulanmıştı. Türel, açılıştan önce, “Teleferiğimiz yaklaşık 1706 metrelik bir mesafeyi kapsıyor, 3 bin 604 metrelik kablo uzunluğuna sahip. 36 kabin bulunuyor ve her biri 8 kişilik. Saatte 1200 kişiyi taşıma kapasitesine sahip. 9 dakika içinde 605 metre yükseklikteki Tünektepe’ye varılabiliyor. Bugün itibarıyla test sürüşleri tamamlandı ve Antalyalılar için hizmete giriyor. Resmi açılış, önümüzdeki hafta Başbakanımızın katılımıyla yapılacak. O güne kadar Antalyalıları ücretsiz taşıyacağız. Açılıştan sonra ücretli olacak” demişti.

Kaza sonrasında, bölgede kapsamlı bir kurtarma operasyonu başlatıldı. 16 kabinden 128 kişinin tahliyesi gerçekleştirilirken, 8 kabinden 43 kişinin tahliye işlemleri devam ediyor. Yetkililer, kazanın ardından teleferik hattındaki tüm güvenlik tedbirlerinin yeniden değerlendirileceğini ve gerekli tüm denetimlerin yapılacağını ifade etti.

thumbnail
İlgili haber
Antalya’da Korkunç Teleferik Kazası

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Menderes Türel Tarafından En Hesaplı Teleferik Hizmeti Olarak Tanıtılmıştı