Faruk Koca Ak Parti’den İhraç Ediliyor

Faruk Koca Ak Parti'den İhraç Ediliyor

AK Parti, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler’e yumruk atan MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı ve eski milletvekili Faruk Koca hakkında disiplin süreci başlattı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Koca’nın partiden ihraç edilmesi talebiyle yüksek disiplin kuruluna gönderildiğini açıkladı.

Koca, dün akşam oynanan maçın bitiş düdüğünün ardından sahaya girerek Meler’e saldırmış, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilmişti. Koca, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda, Koca’nın eyleminin partinin değerleriyle bağdaşmadığı vurgulanarak, tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Saldırıya tepkiler çığ gibi büyüdü

Öte yandan, Koca’nın hakem Meler’e yönelik saldırısı siyaset, spor ve toplumun her kesiminden kınama ve tepki aldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bu saldırıyı şiddetle kınıyor, gereğinin yapılacağını ifade ediyorum” dedi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, “Hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu çirkin davranışın failleri hakkında yasal işlem başlatılmalıdır” açıklamasında bulundu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da, “Hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırıyı kınıyorum. Sporun ruhuna yakışmayan bu davranışın sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hakem Meler’i arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Erdoğan, Meler’e, “Bu tür olaylar sporun güzelliğine gölge düşürüyor. Sporun centilmenlik ruhuna aykırı bu saldırıyı kınıyorum. Sana ve tüm hakem camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Faruk Koca Ak Parti’den İhraç Ediliyor