Fas’ta 7 Büyüklüğünde Deprem: 820 Ölü, 672 Yaralı

Fas’ta 7 Büyüklüğünde Deprem: 820 Ölü, 672 Yaralı

Fas’ın Marakeş kentinde dün gece saat 23:11’de meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem, ülkenin son yüzyılda yaşadığı en büyük deprem olarak kayıtlara geçti. Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, depremin 8 kilometre derinlikte ve Marakeş’in El-Huz bölgesinde gerçekleştiğini açıkladı. Deprem, ülkenin pek çok kentinde hissedilirken, yıkım ve can kaybı da büyük oldu.

Fas İçişleri Bakanlığı, yaptığı son açıklamada, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 820’ye yükseldiğini duyurdu. Bakanlık, yaralı sayısının ise 672 olduğunu bildirdi. Ölümlerin çoğunun depremin merkez üssü olan El-Huz bölgesinde meydana geldiği belirtildi.

Depremden sonra sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, çöken binalar, devrilen duvarlar ve enkaz altında kalan insanlar görülüyor. Bazı bölgelerde elektrik ve telefon hatlarının kesildiği, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildiriliyor.

Deprem, Fas’ın yanı sıra komşu ülkelerde de hissedildi. Cezayir’de 4,5 büyüklüğünde bir artçı şok meydana geldiği duyuruldu. Depremle ilgili olarak Fas Kralı VI. Muhammed bir mesaj yayınlayarak, depremzedelere başsağlığı diledi ve yardım sözü verdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fas’ta 7 Büyüklüğünde Deprem: 820 Ölü, 672 Yaralı