Kuzey Kore’nin Nükleer Denizaltısı Tanıtıldı

featured

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin nükleer caydırıcılık gücünü artırmak için geliştirdiği yeni bir denizaltıyı görücüye çıkardı. Devlet medyasında yer alan haberlere göre, denizaltı “Hero Kim Kun Ok” adını taşıyor ve taktik nükleer saldırı yapabilme yeteneğine sahip. Denizaltının, Kore yarımadası ile Japonya arasındaki sularda devriye gezecek olan filoya katılacağı belirtildi.

Kim Jong-un, denizaltının tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, deniz kuvvetlerinin nükleer silahlarla donatılmasının acil bir görev olduğunu söyledi. Kim, ülkesinin daha fazla su altı ve su üstü gemisi inşa edeceğini ve nükleer programının çok önemli bir parçasını oluşturacak bu denizaltının üzerinde yıllardır çalıştığını ifade etti.

Kuzey Kore’nin bu hamlesi, ABD ve müttefikleriyle arasındaki nükleer müzakerelerin tıkandığı bir dönemde geldi. Uzmanlar, Kuzey Kore’nin nükleer saldırı denizaltısı geliştirmesinin, karadaki füze sistemlerinin imha edilmesi durumunda bile düşmanlarını vurma kapasitesine sahip olacağı anlamına geldiğini belirtiyor. Ancak Güney Koreli yetkililer, denizaltının operasyonel olup olmadığı konusunda şüphe duyuyor ve Kuzey Kore’nin bu konuda kanıt sunması gerektiğini savunuyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kuzey Kore’nin Nükleer Denizaltısı Tanıtıldı