Fatih Altaylı 7 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı

Fatih Altaylı 7 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı

Gazeteci Fatih Altaylı, ultrAslan lideri Sabahattin Şirin’e hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cezanın ertelenmesine de karar vermedi. Kararın istinaf aşamasında onaylanması halinde Altaylı cezaevine girecek.

Altaylı, son dönemde yaptığı bazı paylaşımlar ve açıklamalar nedeniyle de hakkında soruşturmalar açılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altaylı’nın 1 Ocak’ta İstanbul’da düzenlenen “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşünde “Tevhid” bayrağı taşıyan İsmail Aydemir’e yumruk atan Ege Akersoy’a destek çıkan paylaşımıyla ilgili “suçu ve suçluyu övme” suçundan soruşturma başlatmıştı. Ayrıca Altaylı’nın 24 Aralık 2023’te YouTube’da yayınladığı videoda, Ankara’da gerçekleştirilen “İsrail ve PKK’ya Lanet Mitingi”ne katılanlara hakaret ettiği ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği iddiasıyla da ayrı bir soruşturma yürütülmüştü.

Gazeteci Fatih Altaylı, bugünkü yazısında savcılığa giderek ifade vereceğini duyurdu. Altaylı, kendisini hedef gösterenlere de tepki gösterdi. Altaylı’yı hedef gösterenler arasında Güneş Gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı da yer alıyordu. Kütahyalı, X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımlarda, Altaylı hakkında “devlet içi hazırlıkların sürdüğünü” ve “DEVLET’in Müslüman-muhafazakar kanadının Altaylı’nın tutuklanmasını istediğini” iddia etmişti. Kütahyalı, ayrıca Altaylı’nın eski eşi Serap Çil ile ilgili bir dosyanın da raftan indirildiğini öne sürmüştü.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fatih Altaylı 7 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı