Fatih Terim’in Adı Karışan Yüksek Profilli Dolandırıcılık Davası

Fatih Terim'in Adı Karışan Yüksek Profilli Dolandırıcılık Davası

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen yüksek profilli bir dolandırıcılık davasının ilk duruşması, kamuoyunun dikkatini çekti. Davada, ‘yüksek kârlı fon vaadiyle’ dolandırıcılık yapıldığı iddia edildi ve şikayetçiler arasında bazı sporcu ve iş insanları da bulunuyor. Teknik direktör Fatih Terim’in avukatları Zafer Ertek ve Tufan Karataş, yaşanan olaylar ve basında çıkan haberler üzerine bir basın açıklaması yaparak, “Fatih Terim Fonu” diye bir belgenin olmadığını ve bu ifadenin müvekkili rencide ettiğini belirtti: “Son günlerde müvekkil ve ailesi ile ilgili yazılı/görsel basın ile sosyal medya da çıkan haber, yorumlara ilişkin kamuoyunu aydınlatma ve açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur.”

Açıklamada, Fatih Terim ve ailesiyle ilgili iddiaların asılsız olduğu, müvekkilin banka hesaplarındaki paraların kaynağının alınteriyle kazanılmış olduğu ve karapara imasının çirkin ve suç teşkil eden ifadeler olduğu vurgulandı. Avukatlar, “Fatih Terim Fonu” ifadesi içeren basın ve sosyal medya içeriklerinin kaldırılması ve bu tür mesnetsiz haberlere itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Davada sanık Erzan’ın “özel belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından 69 yıldan 226 yıla kadar hapsi istenirken, diğer sanıkların da 3 yıldan 65 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası ile yargılanmaları talep ediliyor. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etmiş ve duruşmayı 12 Ocak 2024’e ertelemişti. Bu dava, özellikle yüksek profilli şahsiyetlerin adının karıştığı iddialarla Türkiye’nin gündemine oturmuş durumda.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fatih Terim’in Adı Karışan Yüksek Profilli Dolandırıcılık Davası