Prof. Dr. İlber Ortaylı’dan Vurgulu Mesajlar: ‘Türkiye Kendi Yolunu İzledi, Büyük Bir Memleket Oldu’

Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan Vurgulu Mesajlar: 'Türkiye Kendi Yolunu İzledi, Büyük Bir Memleket Oldu'

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı, Çorum Belediyesi’nin düzenlediği 11. Kitap Kültür Günleri etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu. Ortaylı, Türkiye’nin tarihsel ve kültürel birikiminin önemine vurgu yaparak, “Türkiye büyük bir memleket oldu. Bu memleket öyle bazılarının tekrarladığı gibi son 20 senenin, yok falanca partinin, filanca ideolojinin eseri falan değil. Bu, Türk Milleti’nin, Türk tarihinin kendine ait bir yoludur. O yolu izlemiş ve buraya gelmiştir. Bunun temel müesseseleri vardır. Temel müesseselere saygı duymayı öğrenmek zorundasınız” ifadelerini kullandı.

Ortaylı, Türkiye’nin askeri ve devlet ananeleri üzerine de konuştu: “Burası askeri bir devlet. Orduda her zaman Türkçe konuşuldu. Başka yerde Türkçe bu kadar iyi yaşamadı. Orduda yaşadı. Onun için bu çok önemli bir müessesedir. Türkler için devlet önemlidir. Devlet uhrevi bir müessesedir.” Ortaylı, Türkiye’nin askeri gücünün önemine değinerek, “Bütün Doğu dünyasında devlet olan tek devlette burasıdır” dedi ve Türkiye’nin bölgedeki özel konumunu vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kalitesine dair de değerlendirmelerde bulunan Ortaylı, “Türkiye Cumhuriyeti kaliteli bir Cumhuriyet olarak çıkmıştır. Yoksa cumhuriyet olmakla adam olunmuyor. Onu size söyleyeyim dünya Cumhuriyet dolu, bir sürü muz cumhuriyeti var” diyerek, Türkiye’nin dünya sahnesindeki özel konumunu ve önemini vurguladı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Prof. Dr. İlber Ortaylı’dan Vurgulu Mesajlar: ‘Türkiye Kendi Yolunu İzledi, Büyük Bir Memleket Oldu’