Fatih’te Esnaf Kadını Sokak Ortasında Darp Etti

featured

İstanbul’un Fatih ilçesinde, bir telefoncu dükkanında beğenmediği telefon kılıfını iade etmek isteyen bir kadın, dükkan sahibi tarafından sokak ortasında darp edildi. Olay, sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu.

İstanbul’un Fatih ilçesi, geçtiğimiz günlerde bir şiddet olayına sahne oldu. Bir kadın, aldığı telefon kılıfını beğenmeyerek iade etmek istediğinde beklenmedik bir şiddet olayının kurbanı oldu. Telefoncu dükkanından aldığı kılıfı değiştirmek isteyen kadın, kılıfı değiştirmeyi reddeden dükkan sahibi tarafından sokak ortasında darp edildi.

Bu çirkin olay, kadının yerlerde sürüklenirken çekilen ve “50 liramı ver lan, senin Allah’ını kitabını…” şeklinde bağrışların duyulduğu videoyla sosyal medyada hızla yayıldı.

11 Suçtan Suç Kaydı

Görüntülerin yayılmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü derhal harekete geçti ve olayın faili olan 32 yaşındaki A.Ü.Ş. isimli şüpheliyi gözaltına aldı. Yapılan incelemelerde, A.Ü.Ş.’nin iş yeri sahibi Y.Ş.’nin yeğeni olduğu ve daha önce 11 suçtan kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaşımda bulundu:

Sosyal medyada büyük tepki toplayan bu olay, kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Olayın şahitleri tarafından yapılan müdahalesizlik de eleştiri konusu oldu. Toplumun her kesiminden gelen tepkiler, şiddete sıfır tolerans gösterilmesi gerektiğini vurguluyor. Bu tür durumlarda vatandaşların daha duyarlı olmaları ve şiddetin her türlüsüne karşı durmaları gerektiği konusunda fikir birliği hakim.

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fatih’te Esnaf Kadını Sokak Ortasında Darp Etti