FETÖ’cülerin Propaganda Filmi Antalya’da Altın Portakal’a Nasıl Girdi?

FETÖ’cülerin Propaganda Filmi Antalya'da Altın Portakal’a Nasıl Girdi?

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gösterilecek belgesel filmler arasında, KHK ile ihraç edilen FETÖ’cülerin hayatını anlatan “Kanun Hükmü” isimli bir film de yer alıyor. Bu film, yönetmen Nejla Demirci tarafından çekilmiş ve daha önce Anayasa Mahkemesi’nin ifade özgürlüğü ihlali kararıyla gündeme gelmişti. Filmde, “İşimi geri istiyorum” yazılı pankartlarla eylem yapan FETÖ’cülerin mücadelesi anlatılıyor.

Bu film, festivalin Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda Altın Portakal için yarışacak sekiz filmden biri. Diğer filmler ise şöyle: Anlatsam Film Olur, Benim Adım Mutlu, Eclipse, Ege Güneşi, Felsefe, Mavi Kimlik ve Sen Kimsin? Bu filmler arasında FETÖ propagandası yapan tek film ise Kanun Hükmü.

Festivalin resmi sitesinde filmin tanıtımı yer alıyor. Tanıtımda şu ifadeler kullanılıyor: “Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) kamu görevinden çıkarılan doktor Yasemin ve öğretmen Engin’in ihraç sonrası yürüttükleri mücadeleyi anlatan belgesel film, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yaşanan toplumsal travmanın bireysel boyutunu gözler önüne seriyor.”

Bu filmi festival programına dahil eden Antalya Altın Portakal Film Festivali yönetimi, büyük bir skandala imza atmış durumda. Türkiye’nin en eski ve prestijli film festivalinde, 15 Temmuz darbe girişimini unutturmayacak bir FETÖ provokasyonu yapılacak. Bu film, FETÖ’cülerin mağdur edebiyatını yaparak kamuoyunu yanıltmaya çalıştığı bir propaganda aracı olarak kullanılacak.

Bu skandal karara tepki gösterenler de var. Sosyal medyada #AltınPortakaldaFETÖSkandalı etiketiyle paylaşımlar yapan vatandaşlar, festival yönetimini kınayarak bu filmi iptal etmesini istiyorlar. Ayrıca festivalin destekçileri olan Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da sesleniyorlar.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
FETÖ’cülerin Propaganda Filmi Antalya’da Altın Portakal’a Nasıl Girdi?