FETÖ’nün Yargıdaki Tehlikeli Varlığı ve Yeniden Yapılanma Tehlikesi

FETÖ'nün Yargıdaki Tehlikeli Varlığı ve Yeniden Yapılanma Tehlikesi

Hürriyet yazarı Nedim Şener, son köşe yazısında Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yargıdaki yapılanmasında görev almış hakim ve savcıların göreve iade kararını eleştirerek örgütün yeniden yapılanma tehlikesine ve yargıdaki varlığının devamına dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde Danıştay 5. Dairesi tarafından verilen skandal karar ile FETÖ ile irtibat ve iltisakı çeşitli kayıtlarca ve ByLock uygulaması yazışmalarınca kanıtlanan ve 667 sayılı KHK kapsamında ihraç edilen 450 hakim ve savcıyı göreve iade edildi. HSK tarafından meslekten ihraç edilen FETÖ bağlantılı isimlerin geri iadesi ülke gündeminde tartışmaları beraberinde getirdi.

Nedim Şener’in yazısında, FETÖ’nün yargıdaki yapılanmasının, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden itibaren ciddi bir sayıya ulaştığına ve bu yapılanmanın deşifre edilmesi için yapılan çalışmalara değinildi. Danıştay’ın bu iade kararları, yargı içinde ve dışında ciddi rahatsızlık yaratmış durumda. Şener, HSK’nın bu kararlara itiraz ettiği, ancak yasal süreç gereği iadelerin gerçekleştiğine de vurgu yaptı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
FETÖ’nün Yargıdaki Tehlikeli Varlığı ve Yeniden Yapılanma Tehlikesi