Fetullah Gülen’in Akrabalarına Operasyon

Fetullah Gülen'in Akrabalarına Operasyon

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, MİT ve İstanbul polisinin ortak operasyonuyla, terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in yeğeni Selman Gülen ve ailesi Sancaktepe’deki bir hücre evinde yakalandı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, FETÖ’nün Pensilvanya’daki elebaşı Fetullah Gülen’in kardeşi Mesih Gülen’in oğlu Selman Gülen, eşi Nur Gülen, kayınpederi Bekir Öztürk ve kaynanası Mine Öztürk hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar soruşturma bürosunun yürüttüğü soruşturma doğrultusunda, MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ üyelerinin İstanbul’da ‘gaybubet’ adı verilen bir hücre evinde saklandıklarını belirledi. Uzun süre teknik ve fiziki takip altında tutulan şüphelilerin bu gece Sancaktepe’deki hücre evine düzenlenen operasyonda gözaltına alındığı bildirildi.

Operasyonda çok sayıda delil ele geçirildi

Operasyonda, çok sayıda örgütsel doküman, dijital materyal, 14 bin dolar, 560 Estonya kronu ve 2 sahte kimlik ele geçirildi. Yakalanan FETÖ üyelerinin, yaklaşık bir yıldır hücre evinde kaldıkları, örgüt liderinin emriyle Bankasya’ya para aktardıkları, FETÖ’ye bağlı dernek ve vakıflarda yöneticilik yaptıkları, örgütün üst düzey yöneticileriyle irtibat halinde oldukları belirlendi.

Örgüt liderinin yeğeni finans yapılanmasında yer alıyordu

Örgüt liderinin yeğeni Selman Gülen’in ise FETÖ’nün finans yapılanmasında aktif rol oynadığı tespit edildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorgularının başladığı öğrenildi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fetullah Gülen’in Akrabalarına Operasyon