Filistin’li Din Kardeşlerimizden! Doğu Türkistan’daki zulme destek!

featured

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın yapmış olduğu telefon görüşmesinde skandal ifadeler kullanıldı. Filistin Devlet Başkanı Abbas, Doğu Türkistan’da Çin’in uygulamış olduğu politikaları “haklı ve yerinde” olarak yorumlayarak skandala imza attı.

Doğu Türkistan’daki insanlık dışı Çin uygulamaları dünyanın tepkisini çekmeye devam ederken, her başı sıkıştıklarında Türkiye’ye başvuran Filistin’den skandal bir açıklama geldi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Çin’in Doğu Türkistan’da yürüttüğü politikaları desteklediklerini açıkladı.

Her fırsatta din kardeşlerimiz denilerek yardımına koşulan fakat buna rağmen ihanete doymayan araplara karşı kendi milletimizden olan Doğu Türkistan’lı kan kardeşlerimize sağır ve dilsiz kalıyoruz!

Çin’in resmi yayın organı olan Xinhua News’in dünyaya duyurduğu görüşmede Abbas ve Jinping geçtiğimiz pazartesi günü bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping Filistin’de iki devletli bir modeli desteklediklerini belirtirken, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Çin’e teşekkür etti. Abbas, özellikle pandemi sürecinde Çin’den birçok yardım aldıklarını ve bundan dolayı Çin halkına teşekkür borçlu olduklarını ifade etti.

DOĞU TÜRKİSTAN HAKKINDA SKANDAL İFADELER

Çin ve Filistin devlet başkanlarının telefon görüşmesine Mahmud Abbas’ın Çin’e ilişkin yaptığı açıklamalar epey konuşulacak cinsten.

Abbas, Çin’in Doğu Türkistan bölgesinde yapmış olduğu faaliyetlerle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Çin’in Sincan Özerk Bölgesi ve Hong Kong’taki temel çıkarları ile ilgili diğer konularda meşru konumunu desteklemeye devam edeceğiz.”

Filistin daha önce de Türkiye’nin sınır ötesi operasyonlarını eleştiren Arap Birliği’nin açıklamalarına katkı sağlamıştı.

Filistin’in bu tavrına Uygur Türklerinden tepki geldi. Xinhua News’in twitter paylaşımı altına yorum yapan Uygur Türkleri, kamplardaki yakınlarından ve Çin’in Müslümanları asimile etme politikalarından örnekler verdiler.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Filistin’li Din Kardeşlerimizden! Doğu Türkistan’daki zulme destek!