Formula 1 Suudi Arabistan’ı Perez Kazandı

featured

Formula 1 Suudi Arabistan’ı Perez kazandı. 2023 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın ikinci yarışı olan Suudi Arabistan Grand Prix’sini Red Bull pilotu Sergio Perez kazandı. Max Verstappen, 15. sıradan başladığı yarışı 2. sırada noktalarken; Fernando Alonso çizgiyi 3. sırada geçse de yarıştan sonra 10 saniye zaman cezası aldı ve son podyum pozisyonu George Russell’a gitti.

Formula 1’de heyecan Suudi Arabistan Grand Prix’siyle devam etti. Start sonrası ikinci sırada bulunan Fernando Alonso kalkış kurallarına uymadığı gerekçesiyle 5 saniye ceza aldı. Pole pozisyonunda başlayan Sergio Perez startta yerini Alonso’ya kaybetse de yarışın devamında liderliği geri aldı.

Sıralama turlarında yaşadığı motor arızası nedeniyle yarışa 15’inci sıradan başlayan şampiyona lideri Max Verstappen ise yarış boyunca 14 pilotu geride bırakarak yarışı 2’inci tamamladı.

Aston Martin pilotu Fernando Alonso ise start anında aldığı 5 saniyelik cezayı kuralları dahilinde çekmediği için yarıştan sonra 10 saniyelik ceza daha aldı. Alonso kutlamalar sırasında podyuma çıksa dahi yarıştan sonra Mercedes pilotu George Russel yarış 3’üncüsü ilan edildi. Alonso’nun ise 100’üncü podyumu bir başka yarışa kaldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Formula 1 Suudi Arabistan’ı Perez Kazandı