Fransa Başbakanı Borne’un Elektronik Sigara Kullanımına Sert Tepki

Fransa Başbakanı Borne'un Elektronik Sigara Kullanımına Sert Tepki

Fransa’da, Başbakan Elisabeth Borne’un Meclis’te elektronik sigara kullanması büyük bir tartışma yarattı. Fransa Meclisi, bu kez Başbakan Borne’un sigara alışkanlığı nedeniyle gündeme geldi. Muhalefet partisi LFI’nin milletvekili Caroline Fiat’ın konuşma yaptığı sırada, Başbakan Borne’un elektronik sigara içmesi Meclis’te tansiyonu yükseltti.

Caroline Fiat, Borne’a sert bir şekilde eleştiride bulunarak, “Burada yasaları yazıyoruz ancak yasaların üstünde değiliz,” diyerek Başbakan’a yönelik tepkisini dile getirdi. Fiat, ayrıca Borne’un elektronik sigara kullanmasını ‘aşağılayıcı bir durum’ olarak nitelendirdi. Bu olayla ilgili görüntüleri Twitter hesabından paylaşan Fiat, “Başbakan Elisabeth Borne’dan Meclis’te elektronik sigara içmeyi bırakmasını talep etmek için konuşmamı yarıda kesmek zorunda kaldım,” ifadelerini kullandı.

Başbakan Borne’un Meclis’te elektronik sigara kullanımı daha önce de tepkilere neden olmuş ve gündeme gelmişti. Fransa’da 2007 yılından bu yana kamuya ait kapalı binalarda ve iş yerlerinde sigara içmek yasak olduğundan, Başbakan’ın bu davranışı ciddi eleştirilere yol açmış durumda. Bu durum, kamuoyunda yasaların uygulanışı ve yetkililerin bu yasalara uyma sorumluluğu hakkında tartışmaları da beraberinde getirdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fransa Başbakanı Borne’un Elektronik Sigara Kullanımına Sert Tepki