Rusya’dan ABD’ye Darbe Suçlaması

Rusya'dan ABD'ye Darbe Suçlaması

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD’nin Rusya’da darbe planladığını iddia ederek, Washington yönetiminin Rusya’daki mevcut hükümeti devirmeye odaklandığını öne sürdü. Ryabkov, bu iddialarını, “ABD, Rusya’ya karşı sadece hibrit bir savaş yürütmüyor. Aynı zamanda buradaki yönetimi değiştirmeye ilgisini de giderek artırıyor ve bir darbe örgütlüyor” ifadeleriyle dile getirdi.

Hibrit Savaş İddiaları ve Silahlanma Yarışı Uyarıları

Rusya Dışişleri’nde ABD ile ilişkilerden sorumlu bakan yardımcısı olan Ryabkov, ayrıca ABD’nin yeni bir silahlanma yarışına girmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Ryabkov, Rusya ile NATO arasında bir savaş ihtimalinin göz ardı edilemeyeceğini belirterek, “Provokasyonlara yenik düşmeyiz ancak güvenliğimizi sağlayacağımızın garantisini verebiliriz” şeklinde konuştu.

Ryabkov’un bu “hibrit savaş” suçlamasına benzer ifadeler, geçen ay Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu tarafından da Çin’de katıldığı bir forumda dile getirilmişti. Şoygu, “Batı, bize karşı başlattığı hibrit savaşta uğradığı stratejik yenilgiden açık dersler çıkarıyor. Küçümsedikleri Ukrayna’yı bir koçbaşı olarak seçtiler ve onu kolay harcanabilir gördüler” demişti.

ABD-Rusya Gerilimi ve Ukrayna Savaşı

Hibrit savaş, konvansiyonel savaşı siber savaş, yalan haberler, seçim müdahaleleri ve diplomasi gibi yöntemlerle destekleyen bir askeri strateji olarak tanımlanıyor. ABD ile Rusya arasındaki gerilim, Şubat 2022’de başlayan Ukrayna savaşı sonrası ciddi şekilde arttı. Moskova’nın Ukrayna’yı işgal harekatı başlatmasının ardından ABD, Rusya’ya yönelik geniş çaplı ekonomik yaptırımları devreye soktu ve Kiev’e milyarlarca dolar değerinde silah desteği sağladı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rusya’dan ABD’ye Darbe Suçlaması