Fransa’da Çocuklara Bıçaklı Saldırı

Fransa’da Çocuklara Bıçaklı Saldırı

Fransa’nın Annecy kentinde bir parkta meydana gelen bıçaklı saldırıda 8’i çocuk olmak üzere 9 kişi yaralandı. Saldırganın sığınma başvurusunda bulunan bir Suriyeli olduğu belirtildi.

Saldırı, sabah saatlerinde Annecy’nin merkezindeki bir parkta gerçekleşti. Bir adam, parkta oynayan çocuklara bıçakla saldırdı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, saldırganı etkisiz hale getirerek gözaltına aldı.

Yaralananlar arasında 6 yaşındaki bir kız çocuğunun da bulunduğu öğrenildi. Yaralılardan 3’ünün hayati tehlikesinin olduğu ifade edildi. Yaralılar, hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırının ardından Fransa Başbakanı Elisabeth Borne ve İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, bölgeye hareket etti. Darmanin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, saldırının şüphelisinin polisin hızlı müdahalesi sayesinde yakalandığını duyurdu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da saldırıyı kınayarak, “Ulus şokta. Korkakça bir saldırı. Özellikle çocuklar mağdur oldu. Kurbanların ailelerine taziyelerimi sunuyorum” dedi.

Saldırının nedeni ve saldırganın kimliğiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Fransız basınında yer alan haberlere göre, saldırganın 30’lu yaşlarda bir Suriyeli olduğu ve İsveç’ten sığınma hakkı aldığı iddia edildi.

Fransız futbolcu Anthony Le Tallec de, olayın tanıklarından biriydi. Le Tallec, koşu yaptığı sırada çok sayıda kişinin park yakınlarında aniden bağırarak kaçmaya başladığını anlattı.

Fransa’da son yıllarda terör örgütü DEAŞ bağlantılı bireysel saldırılarda artış yaşanmıştı. Bu saldırılarda çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fransa’da Çocuklara Bıçaklı Saldırı