Gazi Üniversitesi’nde Doktora Tez Savunması Skandalı!

Gazi Üniversitesi’nde Doktora Tez Savunması Skandalı!

Türkiye’de akademik hayatın içler acısı durumu her geçen gün yeni bir olayla gündeme geliyor. Son olarak Ankara Gazi Üniversitesi’nde Didar Karataş İnce adlı bir doktora öğrencisinin tez savunması öncesi yaptığı hazırlıklar sosyal medyada büyük tepki topladı.

Karataş İnce, tez savunmasının yapılacağı sınıfın kapısına “Doktor oluyorum” yazılı bir pankart astı. Ayrıca sınıfın önünü balonlarla süsleyerek kendisini kutlamaya hazırlandı. Karataş İnce, giydiği kırmızı elbise ve topuklu ayakkabılarla da dikkat çekti.

Karataş İnce’nin bu davranışları, akademik ciddiyetten uzak olduğu gerekçesiyle sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi. Bazı kullanıcılar, doktora tez savunmasının bir parti havasında geçirilmesinin akademik kültürü zedelediğini belirtti. Bazı kullanıcılar ise Karataş İnce’nin tez danışmanının ve jürisinin bu duruma nasıl izin verdiğini sordu.

Gazi Üniversitesi’nden konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak üniversitenin bu skandal olaya nasıl bir yaptırım uygulayacağı merak ediliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gazi Üniversitesi’nde Doktora Tez Savunması Skandalı!