Gaziantep’te Fatma Şahin İşçilere Karşı Patronları Savundu

Gaziantep'te Fatma Şahin İşçilere Karşı Patronları Savundu

Gaziantep’te Şireci Tekstil fabrikalarında çalışan yaklaşık 2 bin işçi, kendilerine yapılan yüzde 34 oranındaki zammın yetersiz olduğunu belirterek 8 Ağustos’ta greve başladı. Grevin beşinci gününde işçilerin cep telefonlarına gelen mesajlarla işten çıkarıldıkları bildirildi. İşçiler, 15 bin 500 lira sabit ücret, her bayramda yarım aylık ikramiye, mesaiye kalınan günlerde aylığın yüzde 10’u ve erzak yardımı talep ediyor.

Grevin devam ettiği sırada Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, fabrika sahibi Ahmet Şireci’yi ziyaret etti. Ziyaret sonrası işçilere seslenen Şahin, Şireci’yi övdü ve işçilerden sabır istedi. Şahin’in konuşmasından bazı bölümler şöyle:

“Bu adam sizin çocuklarınız okula gitsin diye okul yapan bir adam. Telefonla yapıyor ya… Niye, çocuklarınız yarın Fatma Şahin olacak. Uyuşturucu sorunu var dedim. AMATEM’i yaptı. Allah için insanları değerlendirirken… Dedi ki, camiye gittiği zaman ‘babamın adına en güzel camiyi yaptıracağım başkanım’ Şireci dediğiniz adam bu. Arada fitne çalışıyor. Arada dedikodu çalışıyor. İşçiyle işveren baba oğlu olduğu sürece hiçbir sorun yok. Adam diyor ki, ‘Beni üzüyorlar.’ Bu yaşananların nedeni ne sizsiniz ne de Şireci, yüksek enflasyon, satın alma gücü paritesi. Cumhurbaşkanımız iki yıllık sürede bu enflasyon tek haneye düşürdüğü zaman bu sorunların hiçbiri kalmayacak. Azıcık sabır. Biz bunu çözerken beraber çözeceğiz. Beni arıyor ‘kurban olayım, şu işi çözün’ diyor. Herkesin çoluğu çocuğu var. Bu işin kazananı vallahi billahi yok.”

Şahin’in bu sözleri işçiler tarafından tepkiyle karşılandı. İşçiler, “Bizim patronumuz değil, siz bizim patronumuzsunuz” sloganları attı.

Grevle ilgili olarak CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç de fabrikayı ziyaret etti. Meriç, işçilerle görüştü ve taleplerinin haklı olduğunu söyledi.

Şireci Tekstil Yönetim Kurulu ise grevin maaş zammı ile ilgisi olmadığını iddia ederek bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Bu kriz ortamında ürettiğimiz ürünlerimizi maliyet fiyatına dahi satmakta zorlanmakta, sattığımız ürünün de parasını tahsil etmekte zorlanmaktayız. Bu zorluğa rağmen biz bu sıkıntıları işçimize hissettirmemeye çalışmış başta ücretleri olmak üzere tüm haklarını günü gününe geciktirmeksizin ödemiş bulunmaktayız. Son yapılan bu grevin maaş zammı ile ilgisi bulunmamakta, kaos ortamından nemalanmaya çalışan sendikacıların ve bazı kanun dışı odaklarca yönlendirildiği iddia edilen siyasetçilerin eseridir.” denildi.

Grevin ne zaman sona ereceği ve işçilerin taleplerinin karşılanıp karşılanmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep’te Fatma Şahin İşçilere Karşı Patronları Savundu