Gaziosmanpaşa’da Salvador Dali Maskesiyle Soygun

Gaziosmanpaşa'da Salvador Dali Maskesiyle Soygun

İstanbul Gaziosmanpaşa’da kuyumcu soygunu girişimi film sahnelerini aratmadı. Yüzlerine ünlü ressam Salvador Dali’nin maskesini takan 2 şüpheli, sabah saatlerinde bir kuyumcuya girmeye çalıştı. Ancak kuyumcunun kapısının kilitli olması planlarını bozdu. Şüphelilerden biri panikleyerek kuyumcunun camına ateş açtı ve olay yerinden kaçtı.

Polis ekipleri, ihbar üzerine bölgeye gelerek çevredeki güvenlik kameralarını inceledi. Şüphelilerin kullandıkları aracın plakasının çalıntı olduğu ve aracın sahibinin F.A. adlı kişi olduğu tespit edildi. F.A., ifadesinde aracını yeğeni Birkan Kartal’a (31) verdiğini söyledi.

Emniyet, Birkan Kartal’ı düzenledikleri operasyonla yakaladı. Kartal, sorgusunda olayı Mahmut Aslan (25) ile birlikte yaptıklarını itiraf etti. Aslan da polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, ruhsatsız tabanca ve 3 adet Salvador Dali maskesi bulundu.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin soygun girişimi anları ise güvenlik kamerasına yansıdı. Birkan Kartal’ın 12, Mahmut Aslan’ın 7 suç kaydının bulunduğu öğrenildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziosmanpaşa’da Salvador Dali Maskesiyle Soygun