“Göçmen Tartışmaları Bağlamında Aşırı Sağ Partilerin Yükselişi” Adlı Eser Yayımlandı

featured

Göçmenlerin küresel sistem üzerinde ön plana çıkan bir sorun olduğu aşikardır. Ortadoğu’da devletlerin ve sosyal çözülmelerin sonucunda bölgede yaşayan insanlar topraklarını terk etmektedir. Gittikleri ülkelerde göçmenler sosyal, kültürel ve ekonomik bir sorun haline gelmektedir. Buna karşın Avrupa, İkinci Dünya Savaşı’nın ardından iktisadi sorunların çözümü için işçi olarak göçmenler kabul etmişti. İşçi olarak gitmeye başlayan göçmenler daha sonra neden ve nasıl bir soruna dönüştü? Eser, bu konulara açıklık getirmektedir.

Tokat Gaziosmanapaşa Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden Araş. Gör. Yasin GÜLYÜZ ve Anadolu Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler bölümünden Doç Dr. Erhan AKDEMİR tarafından göçmen tartışmalarıyla ilgili önemli bir eser yayımlandı. Eser; göçmen tartışmaları bağlamında Avusturya, İsviçre ve Macaristan’a odaklanmaktadır.

Çalışmada milliyetçilik ve yabancı düşmanlığı ile ırkçılık ve aşırı sağ ilişkileri üzerine kavramsal bir tartışma yapılmıştır. Akabinde göç ve azınlık olgularının Avrupa ülkeleri tarafından nasıl algılandığı tarihsel boyutuyla aktarılmıştır. Bununla birlikte Macaristan, Avusturya ve İsviçre’de aşırı sağ partilerin programları yabancılara dair görüşler üzerinden incelenmektedir. Devamında JOBBİK (Daha İyi Bir Macaristan Hareketi), SVP (İsviçre Halk Partisi) ve FPÖ (Avusturya Özgürlük Partisi) yabancılar ve göçmenler ekseninde analiz edilmektedir. Partilerin göçmenler ve yabancılar söyleminden hareketle söylemleri ve söylemlerin seçim başarılarına olan etkileri değerlendirilmektedir. Aynı şekilde konunun kimlik, kültür, din, uluslararası örgütler, iç ve dış politika söylemleri bakımından kritik edildiği görülmektedir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Göçmen Tartışmaları Bağlamında Aşırı Sağ Partilerin Yükselişi” Adlı Eser Yayımlandı