Gökhan Zan’ın Ses Kayıtları Ortaya Çıktı

Gökhan Zan'ın Ses Kayıtları Ortaya Çıktı

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan’ın adaylığını geri çekmesiyle ilgili gündem, yeni bir ses kaydının ortaya çıkmasıyla tekrar alevlendi. Sözcü TV tarafından yayınlanan ve iddiaya göre Gökhan Zan’a ait olduğu öne sürülen ses kayıtlarında, Zan’ın adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar teklif edildiği ve Zan’ın ise 5 milyon dolar karşılığında pazarlık yaptığı iddia ediliyor.

Bu ses kayıtlarının, TİP’in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Zan’ın adaylığının geri çekilmesi sürecini yeni bir boyuta taşıdığı düşünülüyor. Kaydedildiği iddia edilen görüşmelerde, Zan’ın teklif edilen miktarı kabul etmediği ve 5 milyon dolar talep ettiği belirtiliyor. Ses kayıtlarının bir kısmında, Türkçe ve Arapça karışık konuşmaların yapıldığı görülüyor.

Öte yandan, kayıtlarda Zan’ın TRT’de spor yorumculuğu ve Hatayspor’un sportif direktörlüğü gibi görevlerde bulunma isteğini dile getirdiği duyuluyor. Kayıtlarda, Turgay Kocakaya adlı bir kişinin, AKP Hatay İl Binası’ndan Zan’ı aradığı ve Zan için AKP’li isimlere “kendisini garanti altına alması gerekiyor” dediği ifade ediliyor.

Bu gelişme, TİP ve AKP arasındaki ilişkilere dair yeni soru işaretleri yaratırken, her iki partiden de konu hakkında resmi bir açıklama bekleniyor. Gökhan Zan veya onun temsilcilerinden ise henüz bir yorum gelmedi.

İbrahim Haskaloğlu’nun İddiaları

Gazeteci İbrahim Haskaloğlu ise sosyal medya hesabından ses kayıtları yayınlanmadan önce şu paylaşımı yaptı:

“TİP’in Gökhan Zan’ın adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştuğum kaynakların verdiği bilgiler ve iddialar özet olarak şudur: İddiaya göre Gökhan Zan ile AK Partili bir vekil görüşme yapıyor. Görümede Zan, TRT’nin spor yorumcusu olmak istiyor. AK Parti tarafı bu teklifi kabul etmiyor. Gökhan Zan’ın danışman olarak kullandığı kişi bu süreci kayıt altına alıyor ve Zan bu durumu öğreniyor. Gökhan Zan olayı öğrendikten sonra danışmanı dediği kişiyi tehdit ediyor, o da Lütfü Savaş’ın yanına gidiyor. Lütfü Savaş kaydı, TİP’e yolluyor. TİP yaptığı değerlendirmede ses kaydının doğruluğu olduğunu tespit ediyor ve adaylığını geri çekiyor. Gökhan Zan tüm bu iddiaları reddediyor ve olaylarla ilgili suç duyurusunda bulunuyor. Ses kaydının ise bir montaj olduğunu söylüyor. Şu ana kadar tüm iddialar bu şekilde.”

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gökhan Zan’ın Ses Kayıtları Ortaya Çıktı