Gülse Birsel’in Mihriban’ı Gerçek Oldu

Gülse Birsel’in Mihriban’ı Gerçek Oldu

Kocaeli’de elektrik ve inşaat teknikeri olarak çalışan Nilüfer Akcoşkun Bozbağ, annesinin 2021 yılında vefat etmesinin ardından aile geçmişiyle ilgili araştırmalar yaptı. Bu araştırmalar sonucunda, Osmanlı Devleti’nde III. Selim döneminde sadrazamlık yapmış olan Melek Mehmed Paşa’nın 6. kuşak torunu olduğunu öğrendi. Bozbağ, Melek Mehmed Paşa’nın Çeşme’de kurduğu vakıflardan hak talep etmek için avukatları aracılığıyla dava açtı. Yaklaşık 2 yıldır süren hukuk mücadelesinde Bozbağ, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kendisine gerekli belgeleri vermediğini iddia etti.

Nilüfer Akcoşkun Bozbağ, Melek Mehmed Paşa’nın iki evlilik yaptığını ve kendisinin ilk eşi Ayşe Hanım’dan geldiğini söyledi. Melek Mehmed Paşa’nın ikinci eşi ise III. Ahmed’in kızı ve padişahın kız kardeşi Zeyneb Sultan idi. Bozbağ, Melek Mehmed Paşa’nın kızının ismini taşıyan vakfın yanı sıra, Çeşme’nin ilk belediye başkanı olan İsmail Hakkı Alca’nın dedesi Desterecizade Vakfı dahil olmak üzere 15’e yakın vakfın varlığından haberdar olduğunu belirtti.

Nilüfer Akcoşkun Bozbağ’ın hikayesi, Gülse Birsel’in ‘Aile Arasında’ filminde canlandırdığı ‘Mihriban’ karakterine benzetildi. Filmde Mihriban da sadrazam torunu olduğunu iddia ederek Çeşme’de arazi sahibi olmaya çalışmıştı. Gülse Birsel ise sosyal medyada gündem olan bu benzerliği esprili bir şekilde yorumladı. Birsel, “Merak edenlere açıklayayım. Hanımefendinin ‘Aile Arasında’ki ‘Mihriban’ karakterime benzerliği yüzünden sabahtan beri Twitter’da 1 numarayım! Dedelerim sadrazam değil, İstiklâl Savaşı gazisi. Çeşme’nin yarısı benim değil, evim bile yok. Çalışıp kazanıp alabilirim. Hanımefendiye de aynısını tavsiye ederim” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gülse Birsel’in Mihriban’ı Gerçek Oldu