Güney Kore’de Eski Devlet Başkanının Sorgulanmasına Başlandı

featured

Adının karıştığı siyasi skandallar nedeniyle daha önce görevinden azledilen eski Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye ‘nin sorgulanmasına başlandı.

Adının karıştığı siyasi skandallar nedeniyle  9 Aralık 2016 tarihinde Ulusal Meclis oylamasında görevden alınan ve parlamentoda yapılan oylamada 234 milletvekilinin ‘Evet’ oyu ile görevinden azledilen Park Geun-hye., 10 Mart 2017’de Kore Anayasa Mahkeme’si tarafından oy birliğiyle görevden tam olarak alınmıştı.

Hakkındaki 13 suçla ilgili sorgulanmak üzere Seul Merkez Bölge Savcılık Ofisi’ne geldiğinde gazetecilere “Üzgünüm.” diyen Park, soruşturmada iş birliği yapacağını belirtti.

Bu arada, Savcılık Ofisi önünde bekleyen Park destekçileriyle karşıtlarının muhtemel çatışmasını önlemek için yaklaşık 2 bin polis görevlendirildi.

Savcıların, sorgusu geç saatlere kadar sürmesi beklenen Park hakkında tutuklama kararı çıkarıp çıkarmayacağı henüz bilinmiyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Güney Kore’de Eski Devlet Başkanının Sorgulanmasına Başlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.