İsrail Suriye’yi Tehdit Etti.

featured

İsrail’in yayınladığı  habere göre, Lieberman “İsrail, Suriye’den Hizbullah’a silah taşınmasına asla izin vermeyecektir” ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da daha önce yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının cuma günü Suriye’ye düzenlediği hava saldırıosının “Hizbullah’a gelişmiş silah transferini önlemek için yapıldığını ve gerektiğinde tekrar edeceğini” söylemişti.

Suriye ordusu ise yaptığı açıklamada, bir İsrail uçağını düşürdüklerini, bir diğerini de vurduklarını iddia etmişti. İsrail ordusu ise bu açıklamayı yalanlayarak, İsrail’e ait hiçbir savaş uçağının zarar görmediğini öne sürmüştü.

İsrail, Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Suriye ve Golan Tepeleri’nden topraklarına roket atıldığını ileri sürerek, belirli aralıklarla Suriye topraklarında faaliyet gösteren İran destekli Hizbullah güçleri ile rejime ait askeri noktalara operasyonlar düzenliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İsrail Suriye’yi Tehdit Etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.