Halil İnalcık Belgeselinin Galası Yapıldı

featured

“Halil İnalcık: 100 Yıllık Çınar” adlı belgeselin galası dün  Ankara’da Bilkent Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

TRT’nin bir çok ödüllü yönetmeni Neşe Sarısoy Karatay’ın hazırladığı “Halil İnalcık 100 Yıllık Çınar” belgeselinin galası 5 Nisan 2017 Çarşamba günü Ankara’da Bilkent Üniversitesinde yapıldı.

Türk tarihi için çok önemli hizmetlerde bulunarak Türk medeniyet tarihimize adını altın harflerle yazdırıp aramızdan ayrılan, geride eşsiz eserler bırakan ünlü Kırım Tatar tarihçi Halil İnalcık’ı anlatan belgeselin galasına, 1993 yılından vefat edene kadar görev yaptığı Bilkent Üniversitesi, Üniversitenin mütevelli heyeti başkanı Prof. Dr. Ali Doğramacı ve Bilkent Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar ev sahipliği yaptı.

Galanın sunuculuğunu yapan TRT’den Didem Tolunay galanın açılışında, “Halil İnalcık gibi hem 100 yıl yaşamış, hem de yaşadığı her yılı dopdolu geçiren, arkasında muhteşem bir miras bırakan bir şahsiyetin belgeselini yapmak kolay değil. Biraz sonra seyredeceğiniz belgeselimizin yapımına hocamızın vefatından sonra başlansa da aslında 23 yıllık bir birikimin, 23 yıllık bir birlikteliğin ürünü. Halil İnalcık hocamızın Amerika’dan dönüp Bilkent’te göreve başladığı yılda başlayan bu serüveni yönetmenimiz Neşe Sarısoy Karatay bu belgeselle anlatıyor” sözlerini kaydetti.

Daha sonra Neşe Sarısoy Karatay ile Emel Kırım Vakfı Başkanı ve Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay’ın Halil İnalcık’la 23 yıllık birlikteliğini özetleyen duygusal bir kısa film gösterildi.

Ardından Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr. Ali Doğramacı hoş geldiniz konuşmasını gerçekleştirdi. Doğramacı konuşmasında Bilkent Üniversitesi olarak Halil İnalcık’a verdikleri değere ve onun Bilkent Üniversitesi’ne getirdiği prestije dikkat çekti ve Halil İnalcık’a dair anılarını paylaştı. Daha sonra TRT  adına genel müdür yardımcısı Dr. Zeki Çiftçi konuştu. Zeki Çiftçi, Bilkent Üniversitesine, Ali Doğramacı, Abdullah Atalar ve belgeselin yönetmeni Neşe Sarısoy Karatay ile ekibine teşekkür ederek başladığı konuşmasında Halil İnalcık’ın Türk tarihine yaptığı hizmetlerin önemini ve TRT olarak böyle bir bilim insanına verdikleri değeri anlattı.

Neşe Sarısoy Karatay’ın genel seyirci kitlesini hedef alarak Halil İnalcık’ın hayatına, tarihçiliğine, felsefesine ışık tuttuğu, seyircide merak uyandırıp onun eserlerini okutması ve tarihi doğru kaynaklardan öğretmesini istediği “Halil İnalcık 100 Yıllık Çınar” belgeselinin gösterimi konuşmaların ardından yapıldı.

60 dakikalık belgeselin gösteriminin ardından salonu dolduranların çoşkulu ve uzun süren alkışlarıyla kürsüye gelen yönetmen Neşe Sarısoy Karatay kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Belgeselin galası Bilkent Oteli tarafından yapılan ikram kokteyli ile sona erdi.

Kaynak:QHA

masaj salonu

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Halil İnalcık Belgeselinin Galası Yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.